Ένα δροσιστικό γλυκό για το καλοκαίρι είναι η πανακότα.
Οι συνταγές που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο είναι πολλές, όταν όμως μια συνταγή είναι εύκολη και με λίγα υλικά είναι σίγουρα μια από τις πρώτες μας επιλογές.
Η πανακότα είναι ένα επιδόρπιο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Μπορεί να σερβιριστεί με σιρόπι καραμέλας ή φράουλας για πιο δροσιστικό αποτέλεσμα και στην προκειμένη περίπτωση τα υλικά που θα χρειαστείτε για να την φτιάξετε στο σπίτι είναι μόνο 5.
Θα χρειαστείτε ζελατίνες ζαχαροπλαστικής, γάλα, κρέμα γάλακτος, λίγη βανίλια για το τέλειο άρωμα και ζάχαρη.
Υλικά
- Μισό λίτρο γάλα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 140γρ. Ζάχαρη
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης με λίγο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα ανάβουμε σε χαμηλή φωτιά το μάτι και τα αφήνουμε να λιώσουν.
- Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε ακόμη λίγο.
- Με η βοήθεια μιας σίτας αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια και αφήνουμε για περίπου 5 ώρες στο ψυγείο. Αφού παγώσουν αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε είτε με σιρόπι φράουλας, είτε καραμέλας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News