Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Πρόταση AridaiaNews: Να τεθεί στον Υπουργό Άμυνας το θέμα της παραχώρησης της Λέσχης Αξιωματικών και του Στρατοπέδου της Αριδαίας στο Δήμο Αλμωπίας


Την τιμητική τους έχουν το τελευταίο διάστημα οι επισκέψεις κομματικών και κυβερνητικών στελεχών στην Αλμωπία, ενόψει των Ευρωεκλογών. Δυστυχώς όμως, σε πολλές από αυτές τις επισκέψεις δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη ατζέντα και όλοι αρκούνται στις εντυπώσεις.

Σήμερα τους Προμάχους θα επισκεφτεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Πρόκειται για μία "χρυσή" ευκαιρία, ώστε η περιοχή μας να αποκομίσει θετικά αποτελέσματα.

Η πρότασή μας ως AridaiaNews, ως μια τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα που υπηρετεί εδώ και 14 χρόνια τον αναγνώστη, είναι πολύ συγκεκριμένη. Να τεθεί στον Υπουργό το ζήτημα με τα ακίνητα που ανήκουν στο στρατό. Και συγκεκριμένα, στη Λέσχη Αξιωματικών και στο στρατόπεδο απέναντι από το Δημαρχείο.

Τη στιγμή που ο Δήμος Αλμωπίας αναζητά χώρους για να στεγάσει τις υπηρεσίες του, τη στιγμή που έχει δημιουργηθεί όλη αυτή η αναστάτωση με την υπηρεσία της Πολεοδομίας, τη στιγμή που η ΔΕΥΑ στεγάζεται στα υπόγεια του Δημαρχείου με ότι αυτό συνεπάγεται, είναι σημαντικό να τεθεί αυτό το θέμα στο αρμόδιο Υπουργό. Να αποτελέσει δηλαδή αυτή η καθαρά προεκλογική επίσκεψη, ευκαιρία για την Δημοτική Αρχή να θέσει προ των ευθυνών του τον Υπουργό και να παραχωρήσει χωρίς κανένα κόστος τα συγκεκριμένα κτίρια στο Δήμο Αλμωπίας. Ούτως ή άλλως, σε λίγα χρόνια θα καταρρεύσουν από την εγκατάλειψη αν δεν αξιοποιηθούν. Ειδικά το στρατόπεδο, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί ένα άχρηστο κτήριο, τη στιγμή που θα μπορούσε να δοθεί στην υπηρεσία των πολιτών, σε συνδυασμό με τον περιβάλλοντα χώρο του που θα μπορούσε να αποτελεί έναν χώρο αναψυχής.

Τώρα που ο Υπουργός έρχεται στην Αλμωπία και δείχνει το ενδιαφέρον του για ένα ακριτικό χωριό του Δήμου μας, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να κατανοήσει ότι έρχεται σε έναν τόπο ακριτικό και να πράξει το αυτονόητο. Να τεθεί δηλαδή και αυτός προ των ευθυνών του και να αποδείξει έμπρακτα ότι δεν έρχεται προσχηματικά στο Δήμο μας, αλλά έχει πραγματική διάθεση να βοηθήσει και να συμβάλλει με όσα μέσα διαθέτει.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News