Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

«Μακεδονία ξακουστή» - Γράφει ο Ιωάννης Μπίνος


Οι Σλάβοι γείτονες εδώ και χρόνια χρησιμοποιούν κανονικότατα τον ελληνικό όρο της Μακεδονίας (σκέτο) στα πάντα. Στο όνομα της χώρας τους, στην εθνικότητα, στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, στις αθλητικές διοργανώσεις, παντού. Η Ελλάδα έχει υπογράψει και αποδεχτεί ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, εκτός από την ονομασία της χώρας των Σκοπίων, όπου και ζήτησε να μπει ο γεωγραφικός προσδιορισμός «Βόρεια» μπροστά από το «Μακεδονία». Οι πολιτικοί μας δηλαδή επισήμως ενώ έχουν αποδεχτεί ότι οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες (σκέτο) και ότι πουλάνε μακεδονικό πολιτισμό, προϊόντα και υπηρεσίες, ζορίζονται στο να αποδεχτούν ότι οι Μακεδόνες ζουν στη Μακεδονία, την ίδια στιγμή που δέχονται επισήμως ότι οι Μακεδόνες ζουν στη Βόρεια Μακεδονία!

Τώρα λοιπόν εξελέγη μια κυρία στα Σκόπια που λέει λίγο πολύ οτι αυτό είναι καραγκιοζιλίκι και ότι η χώρα των Μακεδόνων πρέπει να λέγεται Μακεδονία και όχι Βόρεια Μακεδονία. Ήταν μαθηματικώς αναμενόμενο ότι θα συνέβαινε κάποια στιγμή. Τσαντίστηκαν λοιπόν οι «πατριώτες» πολιτικοί μας και απέσυραν την πρεσβεία μας από εκδηλώσεις για να δείξουν τη βαρβατίλα τους.

Οι εθνικοί μειοδότες, οι πολιτικοί μας, μαζί με τον πιστό κομματικό στρατό τους και τους οπαδούς τους, πούλησαν στην ψύχρα ένα ελληνικό όνομα χιλιάδων ετών σε ένα άλλο έθνος. Γιατί; Επειδή χρεοκόπησαν τη χώρα και έπρεπε να ακολουθήσουν τις επιταγές των χωρών - δανειστών για να εξακολουθήσουν να δίνουν ρουσφετοπροσλήψεις, επιδόματα και ΕΣΠΑ στους κομματικούς τους στρατούς, πράγμα που συνεχίζουν να το πράττουν. Και ενώ συνεχίζουν να ξεπουλάνε τη χώρα μας γιγαντώνοντας κρατικές δαπάνες και δανεισμό, ενώ ήδη έχουν υπογράψει φαρδιά πλατιά αντεθνικές συμφωνίες, πουλάνε σήμερα και πατριωτικές μαγκιές στους γείτονες και στους πιστούς κομματικούς οπαδούς τους.

3 σχόλια:

  1. Άσε τα πολλά λόγια.
    Στους δρόμους για την υπεράσπισης της συμφωνίας των Πρεσπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνήθως σε καθυστερημένους δεν απαντώ, στην περίπτωση σάς θά κάνω μια εξαίρεση και θα σας θέσω την εξής ερώτηση, μήπως έχετε στο περίγυρο σάς κανέναν άνθρωπο με λίγη παραπάνω ευφυία από την δική σας, για να σάς εξηγήσει τί γράφω!

      Διαγραφή
  2. Οι πολιτικοί της πλάκας. Δίνουν κ΄΄΄λο για να είναι εκεί που είναι και να τα οικονομάν οι περισσότεροι βαρβάτα μια και είναι ανεπάγγελτοι και άεργοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News