Επιλογή για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα
Υλικά
- 800 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 1 μεγάλο αυγό
- 1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοτριμμένη φρέσκια παρμεζάνα
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το κοτόπουλο, το αυγό, το κρεμμύδι, το αλεύρι αμυγδάλου, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
- Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά.
- Μετρήστε 1 1/2 κουταλιά της σούπας από το μείγμα (ή χρησιμοποιήστε μια μεσαία κουτάλα) και κυλήστε το μείγμα ανάμεσα στα χέρια σας, σχηματίζοντας περίπου 30 κεφτεδάκια.
- Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια στο προετοιμασμένο ταψί και ψήστε για 20 έως 22 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά εξωτερικά και να ψηθούν μέχρι μέσα. Αποφύγετε το υπερβολικό ψήσιμο, ώστε να παραμείνουν ζουμερά.
- Απολαύστε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου σκέτα ή σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News