Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Επιστολή - παρέμβαση των Μηχανικών της Αλμωπίας για τη μεταστεγαση της Πολεοδομίας


1) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

2) και μηχανικοί υπόλοιπων κλάδων Αλμωπίας

Προς: 1. Δήμαρχο Αλμωπίας, 2. Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, 3. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και μέλη του Δ. Συμβουλίου, 4. Τμήμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, 5. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας

Κοινοποίηση: 1. ΚΕΔΕ, 2. Τεχνικό επιμελητήριο Κεντρικής Μακεδονίας, 3. Τμήμα ΤΕΕ Πέλλας, 4. Υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας

Θέμα: Μεταστέγαση Πολεοδομικού Γραφείου Αλμωπίας

Αναφορικά με την υπ αρ. 1091 απόφαση δημάρχου Αλμωπίας με αρ. πρωτ. 8714/9.5.2024, με θέμα την μεταστέγαση του τμήματος δόμησης και πολεοδομικών εφαρμογών στο κτίριο του Δήμου (δημαρχείο Αλμωπίας στον χώρο που στεγάζεται η δνση τεχνικών υπηρεσιών περιβάλλοντος και πολεοδομίας), η οποία επισυνάπτεται, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε και να μας αποστείλετε:

1.Την εισηγητική έκθεση της δνσης τεχνικών υπηρεσιών περιβάλλοντος και πολεοδομίας σχετικά με την αναγκαιότητα της μεταστέγασης με διευκρίνιση του χώρου της μεταστέγασης του αρχείου της πολεοδομίας και

2.την τεχνική έκθεση καταλληλόλητας του χώρου στέγασης του αρχείου της Πολεοδομίας Αλμωπίας με αναφορά στην εξασφάλιση της ακεραιότητας του αρχείου βασιζόμενη στην νομιμότητα του χώρου και στην εξασφάλιση των απαιτούμενων τεχνικών προδιαγραφών για την αποτροπή ζημιών από φυσικές καταστροφές όπως για παράδειγμα η φωτιά και η πλημμύρα.

Προκειμένου να ελεγχθεί η απόφαση τόσο τεχνικά όσο και νομικά.

Είναι πρόδηλη η σημασία της διαφύλαξης της ακεραιότητας του αρχείου της Πολεοδομίας προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια της διαχείρισης του κτιριακού αποθέματος του Δήμου Αλμωπίας.

Ως μηχανικοί αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα κενών ως προς τις μελέτες υφιστάμενων κτιρίων οι οποίες έχουν καταστραφεί από πλημμύρα στο παρελθόν. Επιτρέψτε μας να διατηρούμε τις αμφιβολίες μας σχετικά με το ποιες μελέτες καταστράφηκαν πραγματικά από πλημμύρα ή υπήρξε παρέμβαση επί αυτών, στο παρελθόν. Η διαπλοκή δεν είναι μία έννοια αόριστη, προσωποποιείτε σε ενέργειες και αποφάσεις που πλήττουν την ίδια την υπόσταση του Δήμου.

Σήμερα, με την προαναφερόμενη απόφαση ο Δήμαρχος Αλμωπίας ζητά την μεταστέγαση της πολεοδομίας στηριζόμενος στις υπηρεσιακές ανάγκες και την καλύτερη οργάνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας , την εξοικονόμηση πόρων και την χωροταξική συγκέντρωση των υπαλλήλων στον χώρο που στεγάζεται η δνση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας. Αναλύοντας το σκεπτικό αυτό επικεντρωνόμαστε στα κάτωθι:

1. Αναρωτιόμαστε ποιες είναι οι υπηρεσιακές ανάγκες και η καλύτερη οργάνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας όταν : α) εξ αντικειμένου η πολεοδομία αν και ανήκει στην δνση Τεχνικών Υπηρεσιών δεν έχει παράλληλες αρμοδιότητες με αυτήν. β) ο προτεινόμενος χώρος είναι σαφώς δυσμενέστερος από τον υφιστάμενο και ως προς την εργασία των εργαζόμενων στην ΥΔΟΜ όσο και ως προς την εξυπηρέτηση κοινού λαμβάνοντας υπόψη ότι ο χώρος μεταστέγασης δεν έχει ανεξάρτητη είσοδο ενώ βρίσκετε σε όροφο χωρίς ανελκυστήρα, σε κτίριο που ήδη είναι επιφορτισμένο με τις λειτουργίες του συνόλου του Δήμου και γ) το βασικότερο, στην απόφαση του δημάρχου δεν αναφέρεται η θέση μεταστέγασης του αρχείου της Πολεοδομίας και η λειτουργική του ενότητα με την υπηρεσία που διασφαλίζει την ακεραιότητά του.

2. Ως προς την εξοικονόμηση των πόρων που αναφέρεται στην απόφαση ως αιτιολογία μεταστέγασης, αναφέρουμε ενδεικτικά ότι το μισθωτήριο του χώρου που σήμερα στεγάζεται η Πολεοδομία έχει διάρκεια έως το 2026. Και μέχρι σήμερα δεν υπήρξε θέμα στο ΔΣ για παύση της μίσθωσης του συγκεκριμένου χώρου αλλά ούτε και για μεταστέγαση της Πολεοδομίας.

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε την μη εφαρμογή της απόφασης για την μεταστέγαση της Πολεοδομίας μέχρι την ουσιαστική εξασφάλιση της ακεραιότητας της λειτουργίας της.

Σε κάθε περίπτωση ζητούμε από τον κ. Εισαγγελέα πρωτοδικών Έδεσσας την άμεση παρέμβαση του.

ΑΡΙΔΑΙΑ, 13/05/2024

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Οι μηχανικοί Αλμωπίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News