Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Ν. Παρούτογλου για αγρότες: «Δεν μπορούμε μόνο να ζητάμε από την Κυβέρνηση να μας στηρίξει, είμαστε οι πρώτοι που θα βοηθήσουμε τον εαυτό μας»


Η τοποθέτηση του Δημάρχου Αλμωπίας Νίκου Παρούτογλου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, κατά την εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Σκύδρας:

Είστε στην καρδιά του αγροτικού κόσμου, στην Πέλλα.

Η μικρή μου εμπειρία, μου έχει δείξει ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Οι ευθύνες δηλαδή είναι σε πολλά επίπεδα. Οι αγρότες πράγματι θέλουν στήριξη, τα έχετε ακούσει πολλές φορές, αλλά πρέπει να κάνουμε κι εμείς μόνοι μας βήματα. Πρέπει να κάνουμε συνεργατικά σχήματα, ομάδες παραγωγών. Σαν Νομός έχουμε μείνει πίσω.

Δεν είναι μόνο να ζητάμε από την Κυβέρνηση να μας στηρίξει. Ο Αντιπεριφερειάρχης έχει δίκαιο, πέσανε πολλά λεφτά από τον ΕΛΓΑ στο Νομό μας. Εμείς όμως είμαστε οι πρώτοι που θα βοηθήσουμε τον εαυτό μας.

Από την άλλη, πάμε τώρα σε μία νέα χάραξη αγροτικής πολιτικής. Αυτό έχουν ανάγκη οι αγρότες. Ένα πλαίσιο που θα είναι κατανοητό, θα ορίζει την υφιστάμενη κατάσταση και τους στόχους. Έτσι μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο.

Εγώ θα επιμείνω στην πολιτική χάραξης γης. Πρέπει να πάμε σε αναδιανομή. Θα λύσει προβλήματα, ειδικά σε Δήμους που είναι τεράστιοι σε έκταση, όπως η Αλμωπία.

Δεν είμαι εδώ για να σας αναφέρω τα προβλήματα του Δήμου μου, δεν έχει νόημα, τα ξέρετε. Νομίζω, όμως, ότι πρέπει να ωριμάσουν οι συνθήκες για να κάνουμε έναν πολύ σοβαρό διάλογο όλοι οι φορείς, Δήμοι, Περιφέρεια και Υπουργείο, και είμαι σίγουρος ότι θα τη βρούμε τη λύση.

10 σχόλια:

  1. ΒΕΒΑΙΩΣ κ. ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΑΥΞΗΣΕΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΛΟΓΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκο αφού είναι καλή η αγροτιά πήγαινε να γίνεις αγρότης και μην τυρανιεσαι μέσα στο δημαρχείο της Αριδαίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί κάποιος πρέπει να κάνει και τις δύσκολες δουλειές.
      Μα σώζει ο άνθρωπος αλλά πού να το καταλάβετε εσείς.

      Διαγραφή
  3. Η αριστερή πατερίσα της Ν.δ.
    🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το νερό από 12 λεπτά 19 60,%επάνω το έβαλες και μιλάς για τους αγρότες ντροπή σου.. Πάνε καμία άλλη δουλειά να κάνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "(Εγώ θα επιμείνω στην πολιτική χάραξης γης. Πρέπει να πάμε σε αναδιανομή)." μήπως θα έπρεπε να εξηγήσεις τι ακριβός εννοης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε δήμαρχε πως θα οργανωθεί μόνος του ο αγρότης? Για πες μας γιατί θα μας τρελάνεις τελείως μου φενετε..Αυτόυς γιατί τούς εκλςγουμε γιατί υπάρχει υπουργείο Γεωργίας. Αν είναι να οργανωθούμε μόνοι μας να μην υπάρχουν αυτοί. Η πολιτεία είναι υπεύθυνη για την οργάνωση του κράτους και κάθε κλαδου γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μοντέλο Ιταλίας αυτό είναι το μέλλον για την αγροτιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αναδασμός λέγεται αυτό Νίκο της υπόσχεσης. Η περίοδος χάριτος εξαντλείται, χωρίς αποτελέσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News