Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Ρολάκια ομελέτας με ζαμπόν και τυρί


Ιδανική επιλογή για brunch με φίλους στο σπίτι

Υλικά

  • 12 αυγά
  • 120 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα 2%
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • 2-1/4 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο τυρί τσένταρ, μοιρασμένο
  • 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

  • Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και αφήστε το στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το τυρί κρέμα και το γάλα μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το μείγμα τυριού κρέμας και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.
  • Ψήστε στους 190 βαθμούς μέχρι τα αυγά να φουσκώσουν και να σταθεροποιηθούν, 30- 35 λεπτά.
  • Αφαιρέστε από το φούρνο, αλείψτε με μουστάρδα και πασπαλίστε με 1 φλιτζάνι τυρί. Πασπαλίστε με ζαμπόν, κρεμμύδια και 1 φλιτζάνι τυρί ακόμη.
  • Τυλίξτε σε ρολό, πασπαλίστε την κορυφή του ρολού με το υπόλοιπο τυρί και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί, 3- 4 λεπτά ακόμα.
  • Κόψτε σε ροδέλες και απολαύστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News