Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Θ. Τζάκρη: «Να ξεκινήσουν άμεσα οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις στην κερασοκαλλιέργεια»


Οι καιρικές συνθήκες με τις συνεχείς βροχοπτώσεις, το κρύο και την υγρασία που διήρκησαν από τις αρχές Απριλίου και μέχρι πρόσφατα, κατά την περίοδο που συγκομιδής των κερασιών, συνέβαλαν στην καταστροφή των καρπών οι οποίοι παρουσιάζουν σχισίματα και άλλα προβλήματα με αποτέλεσμα να είναι μη εμπορεύσιμοι.

Οι κερασοπαραγωγοί είναι σε απόγνωση γιατί χάνουν ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματος τους, καθώς σε καλές περιόδους η τιμή πώλησης των πρώιμων και μεσοπρώιμων ποικιλιών κερασιάς μπορεί να φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Επιπλέον, το εκτιμητικό έργο του ΕΛΓΑ καθυστερεί εξαιτίας της υποστελέχωσης του υποκαταστήματος του Οργανισμού στη Βέροια.

Προς τούτο, η βουλευτής Πέλλας και Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία τον ρωτά σχετικά με τις προθέσεις του:

1. Ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να ολοκληρωθούν το δυνατόν συντομότερο οι σχετικές διαδικασίες για την έναρξη των εξατομικευμένων εκτιμήσεων και της καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς και

2. Να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια, το οποίο είναι υποστελεχωμένο, με προσλήψεις ικανού αριθμού γεωπόνων εκτιμητών ώστε να προχωρήσουν άμεσα και έγκαιρα οι εκτιμήσεις και να καταβληθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις για τις ζημιές στις καλλιέργειες.

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News