Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Αναστάτωση από απειλητικό mail σε πολλά σχολεία: «Θα σας ανατινάξουμε όπως τα αδέλφια μας στο Παρίσι»


Συναγερμός αλλά και αναστάτωση σήμερα το πρωί σε διάφορα σχολεία της Αττικής όπου εστάλει απειλητικό mail για βόμβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει μαζική αποστολή του απειλητικού email από τον ίδιο αποστολέα σε διάφορα σχολεία της Αττικής, σύμφωνα με πληροφορίες σε τουλάχιστον 35, σε περιοχές όπως σε Γέρακα, Γαλάτσι, Παλλήνη, Χαϊδάρι, Νέα Ιωνία, Αιγάλεω αλλά και αλλού.

Η εκτίμηση της ΕΛΑΣ είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, αλλά για φάρσα, ωστόσο θα γίνουν κανονικά έλεγχοι στα σχολεία που έλαβαν το μήνυμα, όχι από τα ΤΕΕΜ καθώς δεν είναι δυνατόν να πάνε παντού κλιμάκια, αλλά από ΔΙΑΣ ή Άμεση Δράση ή οποιοδήποτε άλλο περιπολικό είναι στην περιοχή.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε αναστάτωση καθώς πολλοί γονείς και παιδιά με την άφιξή τους στα σχολεία το πρωί ενημερώθηκαν για την κατάσταση και ότι θα πρέπει να μείνουν μακριά από το σχολείο μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις όπως σε σχολείο του Γέρακα οι γονείς ενημερώθηκαν ήδη να επιστρέψουν τα παιδιά τους καθώς ο έλεγχος ολοκληρώθηκε. «Παρακαλείσθε όπως επιστρέψετε τα παιδιά στο σχολείο καθώς έληξε η δύσκολη συνθήκη της πρωινής προσέλευσης», έγραφε χαρακτηριστικά το μήνυμα που έλαβαν μετά τον έλεγχο.

Ρώσος ο αποστολέας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αποστολέας του απειλητικού mail είναι κοινός και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την ΕΛΑΣ είναι ξένος, η αποστολή έχει γίνει από το εξωτερικό και οι πρώτες ενδείξεις για την ταυτότητά του δείχνουν, κάτα τις ίδιες πληροφορίες, ότι είναι Ρώσος. Περαιτέρω στοιχεία για τον αποστολέα ψάχνει το Ηλεκτρονικό Έγκλημα.

Τι έγραφε το email


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News