Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις


Με περισσότερες από 178.000 ψήφους, οι οποίες εστάλησαν μέσω ταχυδρομείου, ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η διαδικασία συλλογής της επιστολικής ψήφου, ενόψει της ευρωκάλπης της Κυριακής.

Συνολικά οι εγγεγραμμένοι εκλογείς εσωτερικού και εξωτερικού ανέρχονται σε 202.000.

Οσοι δεν έστειλαν την ψήφο τους ταχυδρομικά θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν την Κυριακή, μετά τις 11 το πρωί. Αυτό συμβαίνει προκειμένου να φτάσουν στα εκλογικά τμήματα οι συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι με το όνομά τους.

Ως είθισται, οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 7 το απόγευμα. Το εκλογικό υλικό έχει παραληφθεί από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους τάμπλετ, ώστε να αποστείλουν γρήγορα τα αποτελέσματα.

«Μάθε που ψηφίζεις»

Τα εκλογικά τμήματα που δημιουργούνται για τις ευρωεκλογές ανά την επικράτεια ανέρχονται σε 18.716. Σε αυτά υπάρχουν 237, μόνο για επιστολική ψήφο, στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών «μάθε που ψηφίζεις».

Συνολικά στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι 9.796.330 εκλογείς, εκ των οποίων 4.755.686 άνδρες και 5.040.644 γυναίκες. Δικαίωμα για να ψηφίσουν για πρώτη φορά έχουν 111.500 νέοι εκλογείς.

Παράλληλα, μόνο 1 στους 4 υπολογίζεται ότι θα ψηφίσει στο ίδιο εκλογικό τμήμα που ψήφισε στις τελευταίες εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, είναι αναγκαία η προσκόμιση εγγράφου ταυτοποίησης, όπως ταυτότητα, διαβατήριο και δίπλωμα οδήγησης.

Οπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων θα λειτουργούν το Σαββατοκύριακο, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News