Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Καιρός: Ανεβαίνει από σήμερα ο υδράργυρος - Πότε και πού η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 43°C


Με πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να φτάσουν ή ακόμα και να ξεπεράσουν τους 42 βαθμούς Κελσίου θα χτυπήσει ο καύσωνας που θα πλήξει ολόκληρη τη χώρα την ερχόμενη εβδομάδα. Σήμερα η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και θα σημειωθούν βροχές στα ορεινά και βόρεια ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας, ενώ αύριο ημέρα των ευρωεκλογών ο καιρός θα είναι καλός και ο υδράργυρος θα φτάσει έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας θα υπάρξει από τη Δευτέρα -με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου- με ρεκόρ θερμοκρασιών να καταγράφεται προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο καύσωνας θα κορυφωθεί από την Τετάρτη, ενώ ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πόσο θα διαρκέσει.

Πάντως, ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι παρόλο που ακόμη δεν «έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το προγνωστικό τοπίο, και με κάθε επιφύλαξη γιατί κάποια δεδομένα ενδέχεται να αλλάξουν, κατά τη διάρκεια αυτού του καύσωνα αναμένονται θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 41-42°C και θα φτάσουν και τους 43-44°C στα ευπαθή στη ζέστη πεδινά τμήματα».

Μάλιστα καλεί τις ευπαθείς ομάδες αλλά και τους κρατικούς φορείς να είναι προετοιμασμένοι.

Αρνιακός: Με λιακάδα και καλό καιρό οι ευρωεκλογές - 40άρια από Τρίτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού, η θερμοκρασία σήμερα θα παρουσιάσει μια μικρή άνοδο σε σχέση με χθες στους 36-37 °C, ενώ την Κυριακή των ευρωεκλογών αναμένεται η θερμοκρασία να φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου, ίσως και 37 σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα. Ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα. Το απόγευμα της Κυριακής ίσως αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές και μπόρες.

Από Δευτέρα, όμως, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τρίτη αναμένουμε να έχουμε 40άρια, ίσως και παραπάνω, μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή. Από το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται αποκλιμάκωση του φαινομένου, με πτώση του υδραργύρου.

Κολυδάς: Συνθήκες καύσωνα στα μέσα της εβδομάδας

Την Κυριακή των εκλογών προβλέπονται θερμοκρασίες της τάξης των 35 με 37 βαθμών στα ηπειρωτικά και στα νησιά έως 33 βαθμούς Κελσίου . Από τη Δευτέρα και μετά θα έχουμε ανοδική πορεία του υδραργύρου με συνθήκες καύσωνα να επικρατούν στα μέσα της εβδομάδος, αναφέρει στην ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Χθες η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 38 °C

Ξεπέρασε τους 38 °C η θερμοκρασία την Παρασκευή 07/06. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Λίνδο και ήταν ίση με 38.3 °C. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News