Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Η γη της Αλμωπίας υποδέχτηκε τον Κωνσταντίνο Τσαγκαλίδη 60 χρόνια μετά τον ηρωικό θάνατό του (ΒΙΝΤΕΟ / ΦΩΤΟ)


Επαναπατρίστηκαν στον Μεγαπλάτανο Αλμωπίας τα οστά του Ήρωα Κωνσταντίνου Τσαγκαλίδη, Πεσών Κύπρου κατά την περίοδο 1963-1964.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε 60 χρόνια μετά στη γενέτειρά του, τον Μεγαπλάτανο, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Τραγική φιγούρα, η αδερφή του η οποία με την άφιξη των οστών στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Μεγαπλατάνου ξέσπασε σε κλάματα.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρόκειται για Έλληνες στρατιώτες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974 και της τουρκανταρσίας του 1963-’64 «έφτασαν από την Ελλάδα για να ενισχύσουν την προάσπιση των εδαφών μας, για να διασφαλίσουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, για να αντικόψουν τις ορδές του Αττίλα, για να ενωθούν με τους αδελφούς τους στην Κύπρο, όπως σε κάθε άλλη κοινή εθνική επιταγή της ιστορίας».

Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο του AridaiaNews και του PellaNow:


.




























 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News