Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Χαλαζόπτωση σε Πέλλα και Ημαθία - Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών


Η έντονη χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (2 Ιουνίου), σε περιοχές της Ημαθίας (Ροδοχώρι), Έδεσσας, Αλμωπίας και Σκύδρας, δημιούργησε πολλά προβλήματα στις καλλιέργειες, προκαλώντας την έντονη ανησυχία των παραγωγών.

Από τη Νάουσα ο παραγωγός πυρηνόκαρπων, Μάκης Αντωνιάδης, τόνισε ότι «το χαλάζι ξεκίνησε από την κοινότητα Ροδοχωρίου Ημαθίας και στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς την Πέλλα. Στην περιοχή χτυπήθηκαν κερασιές και μηλιές».

Στο μεταξύ ο Υφυπουργός ΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης, πραγματοποίησε συνάντηση με πολλούς παραγωγούς, την Τρίτη (4/6).

Όπως δήλωσε στους παραγωγούς ο κ. Σταμενίτης, «ο μηχανισμός του ΕΛΓΑ ήδη έχει κινητοποιηθεί για την καταγραφή και τις αναγγελίες ζημιάς. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει μια σημαντική προσπάθεια να ανασυγκροτήσουμε τον ΕΛΓΑ, ώστε να μπορεί να ενεργεί στους σωστούς χρόνους, ενώ στην τρέχουσα θητεία σχεδιάζουμε το νέο Κανονισμό του Οργανισμού, τον οποίο σύντομα θα παρουσιάσουμε αναλυτικά. Και σε αυτήν την περίπτωση, η εντολή μας είναι να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες, με ακρίβεια στις εκτιμήσεις».

Ο Υφυπουργός, το πρωί της Τετάρτης (5/6), παραβρέθηκε στη συνάντηση εργασίας της Διοίκησης και των εργαζομένων του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βεροίας.

Όπως ανέφερε μετά την συνάντηση, «είχα την ευκαιρία να τους ευχαριστήσω για την προσπάθεια τους να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν τα τελευταία χρόνια, λόγω κυρίως της αλλαγής των καιρικών φαινομένων, αλλά και να τους ενημερώσω για τις αλλαγές που προωθούμε ως ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ώστε να ο ΕΛΓΑ να οχυρωθεί σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News