Οι συνταγές παραδοσιακών γλυκών έχουν πάντα μια θέση στο τραπέζι του σπιτιού μας.
Κάποια κλασσικά γλυκά που λατρεύουμε να τα απολαμβάνουμε, μπορεί να είναι μπελαλίδικα στην εκτέλεση τους το γευστικό αποτέλεσμα όμως είναι το κάτι άλλο.
Στην προκειμένη περίπτωση, το εκμέκ είναι ένα από αυτά και η σημερινή συνταγή, αν και με μια μικρή παραλλαγή, είναι πεντανόστιμο.
Το εκμέκ είναι ένα γλυκό που τρώγεται πιο ευχάριστα τώρα το καλοκαίρι και η τέλεια επιλογή για τα γιορτινά τραπέζια.
Η συνταγή για το εκμέκ με φρυγανιά είανι από το mpaxarikkanela.
Υλικά
- 1 πακέτο φρυγανιές (20 φρυγανιές)
Για το σιρόπι
- 300 γρ νερό
- 300 γρ ζάχαρη
- 1 κγ κανέλα
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 3 αυγά
- 300 γρ ζάχαρη
- 4κσ κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- 2 κσ βούτυρο
Για τη σαντιγί
- 400 γρ κρέμα γάλακτος
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Στρώνουμε στον πάτο του ταψιού διπλή στρώση με φρυγανιές. Βράζουμε το σιρόπι, τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα για 5 λεπτά και το αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να πέσει η θερμοκρασία.
- Με ενα κουτάλι ή πινέλο ρίχνουμε το σιρόπι πανω από τις φρυγανιές κουταλιά κουταλιά ή απλώνουμε με το πινέλο να ποτιστεί όλο.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με σύρμα για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρύο γάλα ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράση και να δέσει η κρέμα, ανακατεύουμε συνεχώς να μη σβολιάσει. Τραβάμε απ τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε. Απλώνουμε τη ζέστη κρέμα πανω από τις σιροπισμένες φρυγανιές.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας μέχρι να κρυώσει και να απλώσουμε τη σαντιγί. Αφού κρυώσει καλά η κρέμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί και την απλώνουμε ομοιόμορφα πανω απ την κρέμα. Γαρνίρουμε με αμύγδαλο καβουρδισμενο και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News