Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Μεγαπλάτανος: Πότε και πώς σκοτώθηκε ο Έφεδρος Ανθυπασπιστής Κωνσταντίνος Τσαγκαλίδης


Στην γενέτειρά του τον Μεγαλοπλάτανο Αριδαίας του Νομού Πέλλας τάφηκε την Τρίτη ο Έφεδρος Ανθυπασπιστής Τσαγκαλίδης Κωνσταντίνος τα οστά του οποίου ταυτοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 2017, μετά από ανασκαφή και παρέμεναν έκτοτε στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είχε ταφεί αρχικώς στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κύπρο.

Ο Τσαγκαλίδης υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ και στις 18.4.1965, ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία εντός του στρατοπέδου του, τραυματίστηκε θανάσιμα στην καρδιακή χώρα, από εκπυσοκρότηση όπλου.

Σε επικήδειο η επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων Άννα Αριστοτέλους ανέφερε ότι κλείνουν σήμερα πληγές, που παραμένουν εδώ και δεκαετίες ανοιχτές.

Εξήγησε ότι μετά από συνεννόηση με την οικογένεια έγινε ο επαναπατρισμός των οστών με στρατιωτικό αεροσκάφος.

“Ο Κωνσταντίνος Τσαγκαλίδης επιστρέφει στην οικογένεια του που δεν πρόλαβε να χαρεί. Επιστρέφει στα σπλάχνα της γης που τον γέννησε. Πάντοτε μπροστάρης και αγέρωχος. Επιστρέφει αθάνατος μαζί με τους υπόλοιπους γενναίους ήρωες”, ανέφερε.

Η κ. Αριστοτέλους διαβεβαίωσε ότι αποτελεί δικό μας χρέος να συνεχίσουμε τον αγώνα, γιατί το χρέος είναι πρωτίστως υπόθεση ψυχής.

“Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στηρίζει εμπράκτως και είναι δίπλα στις οικογένειες των ηρώων μας. Βρίσκομαι εδώ για να μεταφέρω το ξεκάθαρο μήνυμα του, ότι οι σχέσεις Κύπρου – Μακεδονίας ενισχύονται ακόμη περισσότερο, και ότι ανεξαρτήτως των δυσκολιών και των προβλημάτων, συνεχίζουμε τον αγώνα για δικαίωση. Αποτελεί δέσμευση, υποχρέωση και καθήκον μας απέναντι στους ήρωες μας και στους συγγενείς των ηρώων μας”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News