Υπέροχο συνοδευτικό για κάθε πιάτο με θαλασσινά ή κοτόπουλο
Υλικά
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 4 κ. σ. βούτυρο
- Το ξύσμα και το χυμό από ένα λεμόνι
- 1 φλ. τσαγιού ρύζι arborio
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 2 φλ. τσαγιού νερό
- 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ. σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό
- Επιπλέον παρμεζάνα (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε.
- Προσθέστε το ρύζι στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθεί όλο το ρύζι.
- Ρυθμίστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή- μέτρια και προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ζωμό συν 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Ο ζωμός πρέπει να σιγοβράσει, να μειωθεί και να πήξει.
- Προσθέστε άλλο 1/2 φλιτζάνι ζωμό και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί καλά από το ρύζι.
- Προσθέστε άλλο 1/2 φλιτζάνι ζωμό και επαναλάβετε τη διαδικασία με τον υπόλοιπο ζωμό και μετά νερό -1/2 φλιτζάνι τη φορά.
- Εάν χρειάζεται, προσθέστε περισσότερο νερό.
- Όταν το ρύζι είναι έτοιμο (μαλακό αλλά όχι πολτοποιημένο), αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε με τυρί παρμεζάνα και μαϊντανό.
- Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
- Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News