Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Θ. Τζάκρη: Ερώτηση στη Βουλή για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας


Θ. Τζάκρη: Κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης με την οποία ζητά να ενημερωθεί σε ποια φάση υλοποίησης βρίσκεται σήμερα το έργο της κατασκευής του νέου δικαστικού μεγάρου στην Έδεσσα

Το κτήριο που σήμερα στεγάζεται το δικαστικό μέγαρο στην Έδεσσα είναι παλιό και μη λειτουργικό και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες στην περιοχή.

Επιπλέον, μετά την απόφαση για την κατάργηση των δύο Ειρηνοδικείων Αλμωπίας (Αριδαίας) και Σκύδρας, η  ανέγερση ενός νέου σύγχρονου δικαστικού μεγάρου στην Έδεσσα, είναι επιβεβλημένη αφενός μεν για να ενδυναμωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης και αφετέρου για να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

Και ενώ πρόκειται για ένα ώριμο έργο, αφού οι διάφορες διαδικασίες για την έναρξη της κατασκευής του είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί από τον Ιούνιο του 2019 και αφού έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Πέλλα ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Μπούγας, είπε ότι «το ΣΔΙΤ που εντάσσεται το Δικαστικό Μέγαρο της Έδεσσας, που περιλαμβάνει την Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, έχει ήδη δημοπρατηθεί, αλλά δυστυχώς υπάρχουν εμπόδια για την εκκίνηση της υλοποίησης κατασκευής λόγω των προβλημάτων που πρέπει να ξεπεραστούν σχετικά με το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης».

Επειδή, στην ουσία ο κ. Μπούγας ανακοίνωσε «αδικαιολόγητη καθυστέρηση» στην υλοποίηση ενός ώριμου έργου, η βουλευτής Πέλλας και Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη και ο τομεάρχηςς Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με την οποία ζητά να απαντήσει, σε 3 κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν στην πορεία υλοποίησης ενός τόσο σοβαρού έργου για την πόλη της Έδεσσας:

1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου για την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου δικαστικού μεγάρου στην Έδεσσα και σε ποια φάση υλοποίησης βρίσκεται σήμερα το εν λόγω έργο;

2. Ποια είναι τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί και πρέπει να ξεπεραστούν σχετικά με την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης τα οποία εμποδίζουν την έναρξη της κατασκευής του νέου δικαστικού μεγάρου στην Έδεσσα;

3. Γιατί η κατασκευή του νέου δικαστικού μεγάρου στην Έδεσσα «συνδέθηκε» με την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News