Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Τι θα σημαίνει η απόσυρση της Θ. Τζάκρη από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα - Η απάντηση με αριθμούς


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έτοιμος να εφαρμόσει τις καταστατικές αλλαγές του ΣΥΡΙΖΑ, που προβλέπουν ότι οι βουλευτές του κόμματος δεν θα μπορούν να έχουν πάνω από τρεις διαδοχικές θητείες. Πρόκειται για διάταξη που είναι μεν σαφής, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί. Ωστόσο σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, θεωρείται σίγουρο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως έκανε αναφορά στη συγκεκριμένη διάταξη με τη χθεσινή του μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, «δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη μας θα ακούσουμε και θα φέρουμε τις ριζικές αλλαγές που απαιτούν από εμάς». Αντίθετα, «όλα θα μπουν στη συζήτηση (όπως και το αν πρέπει να εφαρμόσουμε αυτό που λέει το τωρινό καταστατικό μας, για όριο τριών διαδοχικών θητειών στους βουλευτές)», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αυτομάτως θα πρέπει να τεθούν εκτός Κοινοβουλίου, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Παππάς αλλά και η Θεοδώρα Τζάκρη. Η δε Νίνα Κασιμάτη και ο Παύλος Πολάκης εξελέγησαν για πρώτη φορά βουλευτές τον Ιανουάριο του 2015 και επανεξελέγησαν τον Σεπτέμβριο του 2015, όπως και στις εθνικές εκλογές του 2019 και 2023.

Τι προβλέπει το Καταστατικό

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 39 παράγραφο 4 του Καταστατικού: «Δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι/ες βουλευτές/τριες ή ευρωβουλευτές/τριες όσοι/όσες έχουν διατελέσει βουλευτές/τριες ή ευρωβουλευτές/τριες επί τρεις διαδοχικές περιόδους, στις οποίες δεν συνυπολογίζονται βουλευτικές περίοδοι µε διάρκεια μικρότερη των 2/3 της πλήρους διάρκειας της βουλευτικής περιόδου, δηλαδή των τριάντα δύο (32) μηνών αρχής γενομένης από το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Από το κώλυμα εξαιρείται ο/η Πρόεδρος του κόμματος ή οι διατελέσαντες/σασες πρωθυπουργοί».

Τι θα σημαίνει για την Πέλλα

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μια ενδεχόμενη απόσυρσή της Θεοδώρας Τζάκρη από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, θα αλλάξει τελείως τα δεδομένα.

Θυμίζουμε, ότι από τις 16.831 ψήφους που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα, έλαβε 11.500, περίπου 8.000 ψήφους διαφορά από τον δεύτερο. 


7 σχόλια:

  1. Μα δν καταλαβαινετε ο,τι ολα πανε ρολόι απο την Νδ? Καταφερε και εφερε εναν αγνωστο απο Αμερικα,να γινει προεδρος και ουσιαστικα να διαλυσει το κομα,ετσι ωστε να μην εχει αντιπολιτευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά, θα μας τρελλάνετετε όλους! Αν το κατάφερε αυτό η Ν.Δ. θα έβαζε κάποιον πιο δυνατό ! Να έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι!Απλά ο κ.Κασσελάκης ...βλέπει την πολιτική ως στέλεχος τράπεζας! Μη ξεχνούμε, ότι είχε την υποστήριξη του τέως κ. Αρχηγού! Τι πείραξε αυτό που είπε για την εφημερίδα! Ήταν αλήθεια! Ένα μαγαζί που δε βγαίνει οικονομικά, το κλείνεις για να μειώσεις τις ζημίες! Η δήλωση ότι θα δωρίσει ένα ποσό! το ίδιο να κάνουν και οι άλλοι! Δεν άκουσα ή δε διάβασα δήλωση κοινοβουλευτικού ή άλλου μεγαλοστελέχους για το ίδιο θέμα!!!!Σκεφτείτε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΕΥΛΥΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουρτίδης Μπαμπης27 Ιουνίου 2024 στις 3:48 μ.μ.

    Μη στενοχωριέστε Κε Βαφειάδη,η Κα Τζάκρη θα είναι πάλι και πάλι Βουλευτής.Δεν θα είναι μόνο,όταν δεν θα θελει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενώ αν έφερνε από την Μακεδονία θα τον ψήφιζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι θα γίνει; Θα χάσει η Βενετιά βελόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα επιζησουμε και χωρίς αυτήν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News