Με κρεμώδη σάλτσα από τυρί μασκαρπόνε
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά
- 1 μάτσο σπαράγγια, σε κομμάτια 2,5 εκατοστών
- 120 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 2 κ. γλ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
Εκτέλεση
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για να βράσουν τα ζυμαρικά. Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας τα σπαράγγια στην κατσαρόλα τα τελευταία 2 λεπτά.
- Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, τοποθετήστε τον αρακά σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και βάλτε το στο νεροχύτη. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, ρίξτε το βραστό νερό και τα ζυμαρικά πάνω από τον αρακά στο σουρωτήρι, σουρώνοντας τα ζεστά ζυμαρικά από πάνω τους.
- Λιώστε το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και το σπανάκι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέστε το μασκαρπόνε στο σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδες -μην το αφήσετε να λιώσει και να διαχωριστεί.
- Προσθέστε τα στραγγισμένα ζυμαρικά και τα λαχανικά στην κατσαρόλα και ανακατέψτε για να καλυφθούν ομοιόμορφα τα ζυμαρικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News