Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Πίτσα μάφινς - Η πιο εύκολη πίτσα που έχετε φτιάξει ποτέ


Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 1 κ. σ. ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού τυρί, τριμμένο
  • 200 γραμμάρια ζαμπόν, σε κύβους
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ. σ. τοματοπολτό
  • Για γαρνιτούρα: 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί, ρίγανη (προαιρετικό πασπάλισμα)

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς.
  • Βουτυρώστε καλά μια μεσαίου μεγέθους φόρμα για μάφιν με 12 θέσεις.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το τριμμένο τυρί και το ζαμπόν σε κύβους και αφήστε τα στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το αυγό, το γάλα και τον πελτέ ντομάτας και χτυπήστε καλά.
  • Ρίξτε τα υγρά υλικά στα ξηρά υλικά και ανακατέψτε τα πολύ απαλά.
  • Βάλτε το μείγμα με το κουτάλι στις θήκες για μάφιν μέχρι να γεμίσουν σχεδόν και πασπαλίστε με τη δεύτερη ποσότητα τυριού και λίγη ρίγανη, αν θέλετε.
  • Ψήστε για 12- 14 λεπτά ή μέχρι το τυρί να έχει λιώσει και να αρχίσει να ροδίζει ελαφρά.
  • Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News