Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Η ανακοίνωση που «πάγωσε» την τοπική κοινωνία της Αλμωπίας - Όλο το χρονικό της «καρατόμησης» της Διευθύνουσας Συμβούλου των Λουτρών


Σαν βόμβα "έσκασε" το μεσημέρι της Πέμπτης η είδηση της προσαγωγής της Διευθύνουσας Συμβούλου των Λουτρών Πόζαρ.

Η "προσωπική επιλογή", όπως είχε χαρακτηριστεί πολλές φορές, τον έφερε δυστυχώς σε μία πολύ δυσάρεστη θέση. Τα όσα διαδραματίστηκαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, αποτελούν κεντρικό θέμα συζήτησης για την τοπική μας κοινωνία και όχι μόνο.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου, με μία δραματική δήλωση, το έκανε ευρέως γνωστό, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την παύση της συνεργασίας μαζί της. Παρότι ανέλαβε την ευθύνη, φαίνεται πως το επόμενο διάστημα θα κληθεί να απαντήσει στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης, η οποία έχει δείξει από την πρώτη στιγμή την πρόθεσή της να "σηκώσει" ψηλά το θέμα.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παρούτογλου:


Εχθές το απόγευμα, αιφνιδιαστικά πληροφορήθηκα την προσαγωγή της διευθύνουσας συμβούλου της επιχείρησης των λουτρών, για εκκρεμότητες με την ελληνική δικαιοσύνη.

Είναι προφανές πως παύεται άμεσα η συνεργασία, καθόσον ηθικά, αντικειμενικά αλλά και δεοντολογικά, δεν μπορεί να παραλληλίζεται με το θεσμικό ρόλο που είχε αναλάβει.

Σαφέστατα πρόκειται για απόφαση, ανεξαρτητη από την τελική έκβαση της υπόθεσης.

Παρόλο που δεν μπορεί κανένας να γνωρίζει τις προσωπικές διαδρομές του καθενός, αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω δημόσια αυτοκριτική, αναλαμβάνοντας την οποια ευθύνη μου αναλογεί.

Τονίζω πως θα συνεχίσω με μεγαλύτερη ευθύνη τη μεταρρυθμιστική ατζέντα για τη λουτρόπολη, αλλά και το Δήμο γενικότερα.


Χρ. Μπάτσης: "Η παραίτηση είναι μονόδρομος"

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην Δημάρχου και πρώην Προέδρου των Λουτρών Χρήστου Μπάτση, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του Δημάρχου και αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων και ερωτημάτων που προκύπτει από αυτή την εξέλιξη.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μπάτση:

Δυσάρεστα τα νέα για την επισκεψιμοτητα της επιχείρησης των λουτρων Πόζαρ, αλλά και για την λειτουργία της. Δυστυχώς,ο Δήμαρχος έκανε μία προσωπική επιλογή, που δεν του βγήκε. Σίγουρα προκύπτουν ερωτήματα. Σίγουρα υπάρχει ευθύνη Σίγουρα ή απάντηση είναι φτωχή. Ένα όμως είναι το σίγουρο,

Κύριε Δήμαρχε

Κύριε Παρουτογλου.

Παραπλανησατε τους δημότες της Αλμωπίας. Παραπλανησατε τους δημοτικούς συμβούλους,ειδικά της ομάδας σας Παραπλανησατε το Διοικητικό συμβούλιο των λουτρων. Η προσωπική επιλογή έχει και την προσωπική ευθύνη. Εδω δεν παίζουμε. Εδω δεν μπορούμε να πούμε, κλείσαμε μία υπηρεσία, δεν μας βγήκε, Εδω είμαστε,να το ξαναδούμε. Εδω απαιτείται σοβαρότητα. Εδώ και τώρα,πρέπει να δώσετε απαντήσεις. Σήμερα λοιπόν, το ελάχιστο που πρέπει να κάνετε, είναι μονόδρομος.

Ο δρόμος της παραίτησης σας, τόσο από εσάς, όσο και από τον Πρόεδρο των λουτρων, καθώς και όλου του διοικητικού συμβουλίου. Γιατί; γιατί Πέρασε τόσος καιρός και δεν είδατε το βιογραφικό. Πέρασε τόσος καιρός και δεν είδατε το ποινικό μητρώο. Το ζητήσατε;;;;;;; Ναι ή όχι και γιατί. Είναι δυνατόν βασικά δικαιολογητικά να μην τα ζητήσατε. Αυτή η εμπιστοσύνη από που πηγάζει.

Πρέπει να παραιτηθειτε, γιατί,

Παρασυρατε την δημοτική σας ομάδα ,να ψηφίσει μία άστοχη επιλογή. Παραπλανησατε τους δημότες. Παραπλανησατε τους επαγγελματίες, της περιοχής μας. Καθυστερησατε να βγάλετε ανακοίνωση παραίτησης.

Είναι δυνατόν, ενώ υπάρχει ανακοίνωση της ελληνικής Αστυνομίας, με εκτενές δελτίο τύπου εσείς ακόμα να μην την έχετε παραιτησει.

Έχετε σκεφτεί τι κακό έχει προκαλέσει η άστοχη και ατυχής προσωπική σας επιλογή. Τι ελεγχατε τόσο καιρό. Πόσο καλά γνωριζοσασταν.

Τελικά είναι δική σας προσωπική επιλογή;

Αν ναι, οφείλεται την ανάληψη ευθύνης και την παραίτηση σας. Αν όχι πρέπει να ενημερώσετε τον κόσμο, ποιανού επιλογή είναι και ποιος διοικεί αυτόν τον Δήμο.

Σίγουρα ή ανάπτυξη θα αργήσει να έρθει. Σίγουρα πολλά θέματα θ πάνε πίσω. Σίγουρα χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Σίγουρα πληγώθηκε η εικόνα της Λουτρόπολης. Σίγουρα, υπάρχει ευθύνη. Σίγουρα,πρέπει κάποιος πρέπει να την αναλάβει. Δυστυχώς, σας πίστεψαν πολλοί και αυτή την στιγμή που μιλάμε, όλα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, κωδικοί τραπεζών, διάφοροι κωδικοί υπολογιστών Κωδικοί χρηματοκιβώτιου. Πρόσβαση σε οτιδήποτε λεπτό και ζωτικό για την επιχείρηση εξακολουθεί και είναι το ίδιο. Ακόμα και τώρα στην Διαύγεια καμία αλλαγή.

Έχετε τεράστια ευθύνη και με μία συγνώμη, ή μία αντικασταση, δεν αλλάζει η εικόνα. Φυσικά ,ή όποια αντικασταση πρέπει να γίνει άμεσα και μέσα από τις απαραίτητες διαδικασίες. Άμεσες απαντήσεις. Άμεσα και θεσμικά ή παύση της Διευθύνουσας. Τι σημαίνει αναλαμβάνω την ευθύνη;;;;;;;;;


Δ. Γιάντσης: "Άμεσος διαχειριστικός έλεγχος στα Λουτρά"

Παράλληλα, παρέμβαση έκανε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Γιάντσης, ο οποίος ζήτησε άμεσο διαχειριστικό έλεγχο στα Λουτρά.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γιάντση:

Λυπηρά για την Λουτρόπολη τα όσα ενημερωθήκαμε σήμερα . Θεωρώ απαραίτητο τον άμεσο διαχειριστικό έλεγχο των πεπραγμένων από τον ορισμό μέχρι και σήμερα της διευθύνουσας συμβούλου λόγω "βαριου βιογραφικού".

Υ.γ. Ευθύνες φυσικά υπάρχουν αλλά αυτήν την στιγμή προτεραιότητα έχει το κύρος της λουτρόπολης.


Δήλωση Δ. Μπίνου, πρώην Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας»:

Μετά και από όσα συνέβησαν και την εμπλοκή της Διευθύνουσας Συμβούλου των Λουτρών Πόζαρ με την Ελληνική Δικαιοσύνη και την τοποθέτηση του Δημάρχου Αλμωπίας για τα τεκταινόμενα, ως συνδυασμός θα τοποθετηθούμε κατά τη σύγκλιση των θεσμικών οργάνων, στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Λουτρόπολης και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν είναι η ώρα των «πυροτεχνημάτων», αλλά προέχει η προάσπιση και διαφύλαξη της Ευρωπαϊκής εικόνας της Λουτρόπολης, για την οποία εργαστήκαμε και η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά την περίοδο 2014-2019, αλλά και καθόλη την παρουσία μας στα δημοτικά πράγματα του τόπου μας.

5 σχόλια:

  1. Ηρεμισται λίγο δέν έπραξε και έγκλημα ο κύριος Νίκος ..... Πές ότι η πράξεις εγκληματικότητα θά γινόντουσαν μετά την πρόσληψη τής κυρίας ..... θά έφταιγε πάλι ο κύριος Νίκος .... Ηρεμισται λίγο.... Καί ο κύριος Μπάτση καλό θά ήταν νά δεί τί κατάντια πού προκάλεσε σε όλους τούς τομής όλα αυτά τά 4 χρόνια..... Η μπας και ονειρεύεται πάλι δήμαρχος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος, ειδικα ο Μπατσης να τολμαει να μιλαει, ελεος.

      Διαγραφή
    2. Γιατί ο Μπατσης είχε δεξί χέρι στα Λουτρα που εμπλέκεται σε δολοφονίες ?

      Διαγραφή
  2. αγαπητε1:35 ο κύριος Νίκος όπως τον αποκαλείς ας μας πει με πια κριτηρια προσλήφθηκε η Κυρία σε αυτή τη θέση κλειδί για τα Λουτρά Ποζαρ.Απο γνωριμία από σύσταση αλλού συνεργάτη του ή φίλου. Γιατί δεν έκανε ανοιχτό διαγωνισμό με τις περγαμηνές και τα συνοδευτικά του . πτυχία και βιογραφικά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κριμα την Αριδαια ρε παιδια, μια ζωη σκατα, φευγει ο ΤΙΠΟΤΑΣ εκ προμαχων ερχετε τωρα ο Νικος και παλι σκατα, αυτη η πολη δεν προκειτε να συνελθει ποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News