Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Σπάνιο είδος αράχνης «πασχαλίτσας» στους Σαρακηνούς Αλμωπίας (ΦΩΤΟ)


Σπάνιο είδος αράχνης «πασχαλίτσας» Ladybird Spider βρέθηκε χτες το απόγευμα σε αυλή σπιτιού στους Σαρακηνους.

Πρόκειται για την αράχνη Eresus ή αράχνη-πασχαλίτσα (Ladybird Spider), η οποία είχε ανακηρυχθεί εξαφανισμένο είδος το 1896 και ανακαλύφθηκε εκ νέου το 2009 στο Βέλγιο.

Ένα σπάνιο είδος αράχνης, το οποίο περιλαμβάνεται στον Κόκκινο Κατάλογο Απειλούμενων Ειδών της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) ως «απειλούμενο είδος».

Η αράχνη πασχαλίτσα έχει ένα πολύ ήπιο δηλητήριο που δεν βλάπτει την υγεία του ανθρώπου σε αντίθεση με τις μέλισσες και τις σφήκες που μπορεί σε άτομα με αλλεργικές αντιδράσεις να προκαλέσουν προβλήματα».

Γίνονται προσπάθειες για τη διατήρηση αυτού του όμορφου και μοναδικού είδους.

Όπως συμβαίνει με όλα τα άγρια ζώα, η επιβίωσή του εξαρτάται από τη διατήρηση και την προστασία των φυσικών ενδιαιτημάτων του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News