Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Τρεις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή στον Δήμαρχο Νάουσας


Ο δήμαρχος Νάουσας κρίθηκε εκ νέου ένοχος για παράβαση καθήκοντος.

Ξανά ένοχος για την υπόθεση μίσθωσης του αναψυκτηρίου «Κιόσκι» κρίθηκε ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης. Ο δήμαρχος καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 3 μηνών, με 3ετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.

Για την ίδια υπόθεση, που αφορά στην προηγούμενη δημαρχιακή του θητεία την περίοδο 2014-2019 και οδηγήθηκε στα ακροατήρια των δικαστηρίων ύστερα από μηνυτήρια αναφορά δημοτικού συμβούλου, ο δήμαρχος Νάουσας είχε καταδικαστεί από το Εφετείο σε 4μηνη φυλάκιση με αναστολή.

Είχε τεθεί σε αργία με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, αλλά επανήλθε στα καθήκοντά του, όταν ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης, που είχε καταθέσει.

Η υπόθεση, στη συνέχεια επέστρεψε στο Εφετείο το οποίο τον έκρινε πάλι ένοχο, μειώνοντας κατά έναν μήνα την ποινή του.

Κατά την απολογία του, ο δήμαρχος Νάουσας αρνήθηκε την κατηγορία κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη ενώ τόνισε ότι από την μίσθωση δεν προέκυψε οικονομική ζημιά για το Δήμο ούτε ενήργησε ο ίδιος με δόλο.

Η απόφαση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφορά σε παραβίαση των όρων μίσθωσης του αναψυκτηρίου ύστερα από ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News