Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Θ. Τζάκρη: «Ο ΕΛΓΑ να προσλάβει γεωπόνους με fast track διαδικασία για τις ανάγκες του εκτιμητικού έργου στην Πέλλα»


Επίσκεψη της βουλευτή στο Μεσημέρι, στο Μαυροβούνι και στο Λιποχώρι

Η βουλευτής Πέλλας και Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Θεοδώρα Τζάκρη, επισκέφτηκε την Παρασκευή 7/6, το Μεσημέρι, το Μαυροβούνι και το Λιποχώρι προκειμένου να συναντήσει και να μιλήσει με τους κατοίκους τους.

Η κ. Τζάκρη συνομίλησε με τους αγρότες οι οποίοι είναι ιδιαίτερα απογοητευμένοι, ιδιαίτερα μετά την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (2 Ιουνίου) και προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες με ροδακινιές, κερασιές, μηλιές, δαμασκηνιές, βερικοκιές, ακτινιδιές κλπ.

Οι αγρότες βλέπουν το εισόδημά τους να συνεχίζει να μειώνεται δραματικά και ζητούν από τον ΕΛΓΑ να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών ώστε να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό.

Ωστόσο, ο ΕΛΓΑ με δεδομένη την υποστελέχωση του υποκαταστήματος του Οργανισμού στη Βέροια αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ανάγκες σε εκτιμητικό έργο στην περιοχή και θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις με fast track διαδικασία, όπως προβλέπεται από το άρθρο 36 του Κανονισμού.

Προς τούτο, η κ. Τζάκρη κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία ζητά απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

1. Με δεδομένη την υποστελέχωση του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια, προτίθεται ο Οργανισμός να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις με fast track διαδικασία, όπως προβλέπεται από το άρθρο 36 του Κανονισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ανάγκες σε εκτιμητικό έργο στις ΠΕ Πέλλας και Ημαθίας και οι ζημιωθέντες αγρότες να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό,

2. Προτίθεται ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι σχετικές διαδικασίες για την έναρξη των εξατομικευμένων εκτιμήσεων και την καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς, και

3. Ποιες οι ενέργειες του Υπουργείου, προκειμένου ο ΕΛΓΑ να επισπεύσει τις διαδικασίες για τις προσλήψεις ικανού αριθμού και μόνιμων γεωπόνων εκτιμητών ώστε να ενισχυθεί το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια και να μπορέσει να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες του εκτιμητικού έργου στην ΠΕ Πέλλας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητας του υποκαταστήματος;

2 σχόλια:

  1. Κυρία Θεοδώρα πιστεύω να περάσατε καλά με τη βόλτα στα χωράφια . Και εδώ που τα λέμε ευτυχώς γίνονται και θεομηνίες και έτσι μαζί με τα πανηγύρια σας βλέπουμε από κοντά και σας χαιρόμαστε. Σφίξιμο χεριών, αναγκαστικά χαμόγελα, χτυπήματα πλάτης. αστεισμοί και προπάντων οικειότητα. Λες και είστε της οικογενείας μας. Αυτό θα πει πολιτικός. Μαζί στα δύσκολα.
    Καλησπέρα Σταύρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν μπορω αλλο, ειλικρινα μας περνατε κυρια Τζακρη για τοσο γκιούμια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News