Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Βάσεις 2024: Οι σχολές με χαμηλά μόρια και μεγάλες επαγγελματικές ευκαιρίες


Οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής για τις πανελλήνιες 2024 ανακοινώθηκαν και οι υποψήφιοι ετοιμάζουν τα μηχανογραφικά τους.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, μιλώντας στο MEGA ο σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Σπύρος Μιχαλούδης, υπάρχουν αρκετές σχολές που μπορεί να έχουν χαμηλή βάση αλλά δίνουν αρκετές ευκαιρίες για επαγγελματικές εξέλιξη. Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλούδη ανεβαίνουν πολύ τα social media και η επικοινωνία.

«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε χαμηλόβαθμα τμήματα για παιδιά που δεν κατάφεραν να πιάσουν μεγάλη βάση. Το θέμα είναι να ανακαλύψουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν στις χαμηλόβαθμες σχολές και να δώσουμε εναλλακτικές στα παιδιά που βρίσκονται πιο χαμηλά σε βαθμολογία. Πολλές είναι οι σχολές, πχ μεσογειακών σπουδών, πολιτισμικής τεχνολογίας, γεωγραφίας, εργοθεραπεία», σχολίασε ο κ. Μιχαλούδης.

Ενδεικτικά τα περσινά μόρια στις παραπάνω σχολές:

    Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών στη Ρόδο: 9040 μόρια
    Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας στη Μυτιλήνη: 8935 μόρια
    Τμήμα Γεωγραφίας στη Μυτιλήνη: 7630 μόρια
    Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης: 8700 μόρια
    Τμήμα Εργοθεραπείας: 12659 μόρια

Ο σύμβουλος Σταδιοδρομίας είπε ότι όλες οι παραπάνω σχολές που έχουν χαμηλά μόρια ανοίγουν δρόμους για μεταπτυχιακά και έχουν πολλά «παρακλάδια», συγκεκριμένα ανέφερε: «Αν ψάξει ένα παιδί και η οικογένεια, μπορεί να βρει ευκαιρίες. Στα 17 δεν επιλέγεις επάγγελμα, επιλέγεις σπουδές. Η λάθος ερώτηση που κάνουμε στα παιδιά είναι «τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις». Η απάντηση είναι «δεν ξέρω». Τα επαγγέλματα που κάνουν τα παιδιά μας δεν τα ξέρουμε, δεν καταλαβαίνουμε τι επαγγέλματα είναι κάποια από αυτά που κάνουμε», συμπλήρωσε.

«Όλοι κάνουν λόγο για την επαγγελματική ευτυχία. Υπάρχουν δουλειές που βγάζεις χρήματα αλλά υπάρχουν άνθρωποι που λένε «δεν θέλω να πάω». Πολλοί άνθρωποι το νιώθουν αυτό», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News