Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

23 Ιουλίου 2018, ο χρόνος σταμάτησε στο Μάτι - 6 χρόνια από την εθνική τραγωδία


Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Μνημόσυνο θα τελεστεί για τα 104 θύματα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κόκκινο Λιμανάκι.

23 Ιουλίου 2018. Ο χρόνος σταμάτησε στο Μάτι.

Έξι χρόνια μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι και τους 104 νεκρούς, οι άνθρωποι που έζησαν τον εφιάλτη και συγγενείς των αποθανόντων συνεχίζουν να ανεβαίνουν τον προσωπικό τους Γολγοθά, περιμένοντας δικαίωση.

Οι 21 κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο Μάτι, κάθισαν χθες (22/7) και πάλι στο εδώλιο.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την εθνική τραγωδία του Ματιού είναι στην αρχή της. Σε έξι συνεδριάσεις, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί διαδικαστικά θέματα και αιτήματα, πριν ξεκινήσουν να αφηγούνται τον εφιάλτη οι συγγενείς αυτών που χάθηκαν.

Μετά την εισαγγελική έφεση, η δίκη για την τραγωδία της ανατολικής Αττικής γίνεται από μηδενική βάση και για τους 21 κατηγορούμενους.

Πρωτόδικα, είχαν καταδικαστεί μόλις έξι, πέντε πρώην υψηλόβαθμοι της Πυροσβεστικής και ο ηλικιωμένος που άναψε τη φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα στο Νταού Πεντέλης.

Οι ποινές τους ήταν 3 έως 111 χρόνια φυλάκιση, που μετατράπηκαν σε χρηματικές προς 10 ευρώ ημερησίως για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News