Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Θ. Τζάκρη: Ερώτηση στη Βουλή για το ισχυρό μπουρίνι που έπληξε πολλές περιοχές της Αλμωπίας στις 24 Ιουλίου


Ισχυρό μπουρίνι με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση έπληξε πολλές περιοχές της Αλμωπίας στις 24 Ιουλίου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες παραγωγοί

Μετά το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα, ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο με έντονες βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις και δυνατούς ανέμους έπληξε πολλές περιοχές της Αλμωπίας ανάμεσα στις οποίες το Ριζοχώρι, ο Εξαπλάτανος, η Μηλιά, το Βορεινό και το Νεοχώρι. 

Η σφοδρή κακοκαιρία που συνέβη στην περιοχή μεταξύ άλλων προξένησε ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες με καλαμπόκι, ροδακινιές, βερικοκιές, κλπ.

Με δεδομένο ότι εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών, οι παραγωγοί συνεχίζουν να χάνουν μέρος ή το σύνολο της παραγωγής τους, με αποτέλεσμα το εισόδημά τους να συνεχίζει να μειώνεται και να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο τόσο η επιβίωση τους όσο και η συνέχιση των καλλιεργειών τους, κατέθεσα Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία ζητώ ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι σχετικές διαδικασίες για την έναρξη των εξατομικευμένων εκτιμήσεων και την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

«ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ: «Ισχυρό μπουρίνι με έντονη κεραυνικήδραστηριότητα, έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στις 24/7/2024, έπληξε πολλές περιοχές της Αλμωπίας»

Μετά το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα, ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο με έντονες βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις και δυνατούς ανέμους έπληξε την περιοχή της Αλμωπίας στην Πέλλα. Συγκεκριμένα, το ισχυρό μπουρίνι με την έντονη κεραυνική δραστηριότητα έπληξε πολλές περιοχές της Αλμωπίας ανάμεσα στις οποίες το Ριζοχώρι,  ο Εξαπλάτανος,  η Μηλιά,  το Βορεινό και το Νεοχώρι, με το Βορεινο να φαίνεται ότι έχει πληγεί περισσότερο.
Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κλαδιά, αποθήκες και κτηνοτροφικές μονάδες υπέστησαν ζημιές. Μάλιστα πτώση δένδρων διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Αριδαίας- Βορεινού.
Τις πληγές τους όμως μετρούν για άλλη μια φορά οι αγρότες της Αλμωπίας, που βλέπουν τους κόπους μιας χρονιάς να χάνονται από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή το απόγευμα της Τετάρτης 24 Ιουλίου. Η σφοδρή κακοκαιρία που συνέβη στην περιοχή προξένησε ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες με καλαμπόκι, ροδακινιές, βερικοκιές, κλπ.
Με δεδομένο ότι εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών, οι παραγωγοί συνεχίζουν να χάνουν μέρος ή το σύνολο της παραγωγής τους, με αποτέλεσμα το  εισόδημα τους να συνεχίζει να μειώνεται και να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο τόσο η επιβίωση τους όσο και η συνέχιση των καλλιεργειών τους,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι σχετικές διαδικασίες για την έναρξη των εξατομικευμένων εκτιμήσεων και την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Θεοδώρα Τζάκρη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News