Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Καιρός: Στους 43°C θα φτάσει σήμερα ο υδράργυρος - Πότε θα δροσίσει


Κορυφώνεται σήμερα Τετάρτη (17.7.2024) και αύριο το κύμα καύσωνα και σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Ήδη η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, καθώς όλη η χώρα βρίσκεται στη μέση ενός παρατεταμένου κύματος καύσωνας με υψηλές θερμοκρασίες όλο το 24ωρο. Ο καιρός θα είναι εξάλλου ζεστός για αρκετές μέρες ακόμα.

Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για κορύφωση του φαινομένου σήμερα, ενώ ιδιαίτερα αισθητή θα είναι η ζέστη και στην Αθήνα, μιας και το μελτέμι των προηγουμένων ημερών υποχώρησε, επιτρέποντας στη θερμοκρασία να ανέβει επικίνδυνα. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί ελαφρά από την Κυριακή, αλλά θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά σήμερα, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ως προς τις μέγιστες τιμές της, προβλέπεται να φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 42 και κατά τόπους στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τους 43 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ως προς τις ελάχιστες τιμές της, προβλέπεται να κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.
 

Κολυδάς: Ελπίζουμε για κάτι καλύτερο μετά τις 27 Ιουλίου

Ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του αναφέρει πως ακόμα είναι νωρίς (για το πότε θα δροσίσει): «Πολύ νωρίς για σαφή συμπεράσματα , αλλά οι ensemble προγνώσεις σπάνια μας “απογοητεύουν”. Κάπου μεταξύ 26 και 27 του μηνός, μπορούμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο..»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News