Από τα αγαπημένα ορεκτικά του ελληνικού τραπεζιού δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα τηγανητά κολοκυθάκια.
Τραγανά και πεντανόστιμα, τα κολοκυθάκια βρίσκονται στη λίστα με τις πρώτες επιλογές μας σε κάποια έξοδο σε ταβέρνα. Είναι ο τέλειος μεζές, με ντιπ γιαουρτιού ή τζατζίκι.
Εκτός από την ταβέρνα όμως, τα κολοκυθάκια μπορούν αν γίνου εξίσου εύκολα και στο σπίτι, αρκεί να ακολουθήσει κανείς κάποια βήματα ώστε να πετύχει το τέλειο αποτέλεσμα.
Υλικά
- 3 -4 κολοκυθάκια
- 1 κούπα αλεύρι
- λίγο τριμμένο τυρί της επιλογής σας
- αλάτι/πιπέρι/σκόνη σκόρδο
- λάδι
Εκτέλεση
- Κόψτε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες και αλατίστε τα καλά και αφήστε τα για 10 λεπτά σε ένα μπολ. Επειτα, αφού βγάλουν τα νερά τους στεγνώστε τα καλά με χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με αλάτι και σκόνη σκόρδο και προσθέστε λίγο τριμμένο τυρί της επιλογής σας. Περάστε τα κολοκυθάκια από μέσα μέχρι να αλευρωθούν καλά.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι που το λάδι θα έχει κάψει ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, αφού πρώτα τα έχουμε αλευρώσει και τα έχουμε βουτήξει σε νερό. Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές αφαιρούμε από το λάδι και τα τοποθετούμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το περιττό λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News