Μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα σκόρδου ανάλογα με τα γούστα σας
Υλικά
- 4 μεσαία στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, κομμένα σταυρωτά σε χοντρές λωρίδες
- 75 γρ. αλεύρι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 10 μικρές σκελίδες σκόρδο, ή ανάλογα με τη γεύση
- 250 ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- Μαγειρεμένο ρύζι στον ατμό, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, πασπαλίστε το με το αλεύρι και αλατοπιπερώστε καλά.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίστε το κοτόπουλο, τινάζοντας πρώτα το περιττό αλεύρι, για 1- 2 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα παντού.
- Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το βούτυρο. Καθαρίστε όσες σκελίδες σκόρδου θέλετε και ρίξτε τις στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι το σκόρδο να πάρει ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα, ανακατεύοντας για να μην καεί το κοτόπουλο.
- Ρίξτε το ζωμό και σιγοβράστε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το τυρί και σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Δοκιμάστε τα καρυκεύματα και προσαρμόστε τα ανάλογα.
- Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αν χρησιμοποιήσετε, και σερβίρετε με ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News