Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Αλμωπία: Ανησυχία για τις ανεξέλεγκτες χωματερές - Αυτές οι εικόνες δεν τιμούν κανέναν


Απαράδεκτη είναι η κατάσταση που αντικρίζουμε σε κάθε γωνιά του Δήμου μας. Οικιακά απορρίμματα, μπάζα, κλαδέματα και διάφορα αλλά υλικά συνθέτουν μικρές ή και μεγάλες ανεξέλεγκτες χωματερές που συναντάμε διάσπαρτες σε κάθε κοινότητα, σε κάθε περιοχή του Δήμου Αλμωπίας.

Σε μία τέτοια χωματερή, πλησίον του εργοταξίου στην ανατολική είσοδο της Αριδαίας, ξέσπασε πυρκαγιά το απόγευμα της Παρασκευής, με τους αποπνικτικούς και βλαβερούς για την υγεία μας καπνούς να καλύπτουν την γύρω περιοχή. Ανάλογη πυρκαγιά είχε ξεσπάσει παραδίπλα πριν λίγους μήνες, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα.

Οι ευθύνες για αυτή την απαράδεκτη και την επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία κατάσταση, ανήκει σε όλους μας. Τα σκουπίδια, τα κλαδέματα και τα υλικά πάσης φύσεως είναι βέβαιο ότι δεν πήγαν μόνα τους εκεί.

Ωστόσο, σε μια συντεταγμένη κοινωνία, διαχρονικές ευθύνες έχουν και οι διοικούντες. Ο Δήμος οφείλει να προστατεύσει τους δημότες του, με συνεχείς έλεγχους, με συνεχείς ενημερώσεις, με εξοπλισμό σύγχρονο και επαρκή ώστε να μην υπάρχει καμία δικαιολογία από κανέναν. Γεγονότα σαν τις πυρκαγιές που ξεσπούν και σαν τις ανεξέλεγκτες χωματερές που «ξεφυτρώνουν» σε διαφορά σημεία, δεν τιμούν κανέναν.

Η σύγχρονη αντίληψη για την διαχείριση των απορριμμάτων απαιτεί απόλυτη συνεργασία του Δήμου με τους πολίτες, και αυτό για να γίνει πρέπει ο δήμος να είναι πάντα το φωτεινό παράδειγμα για τους πολίτες.

7 σχόλια:

  1. Μήπως τιμά το γεγονός ότι κανένας σας δεν ασχολήθηκε με τέτοιο θέμα παρά μόνο τώρα που πήραμε φωτιά;
    Αλλά βρίσκετε τεράστιο χώρο -κάθε μέρα επί χρόνια- στα μέσα σας να λιβανίζετε τους κομματικούς εκλεκτούς,να χαζολογάτε με κουτσομπολιά και γραφικότητες;
    Τώρα ανακαλύπτουμε την έννοια της τιμής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά ρε κουλτουριαρη

      Διαγραφή
    2. Τίποτα επί της ουσίας έχεις να του πεις...γελαδαρη;

      Διαγραφή
  2. Ναι καλά ότι πείτε. Μια φορά και ένα καιρό υπήρχαν αγροφύλακες και ύστερα πάλι μια φορά και ένα καιρό πάλι υπήρχε δημοτική αστυνομία που μπορούσε να επιφορτιστη λίγο στο κυνήγι των χωματερών. Σήμερα οι πρόεδροι των χωριών καλούνται να κάνουν τους αγροφύλακες κύριοι που κυβερνησατε αλλά και κυβερνατε. Είτε στην κυβέρνηση είτε στο Δήμο. Προσέξτε έρχεστε και παρερχεστε αλλά οι αποφάσεις μένουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά ρε φίλε ο πρόεδρος είναι αμέτοχος ψιφαλακια κυνηγάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά τον λαό και οι άρχοντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News