Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Φέυγει στην Ευρώπη ο Τζιτζικώστας;


Με την επανεκλογή της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στην θέση της προέδρου της Κομισιόν, ξεκινούν άμεσα και οι διαπραγματεύσεις για τα χαρτοφυλάκια που θα λάβουν οι χώρες-μέλη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ασφαλώς η επιλογή των εθνικών επιτροπων.

Η Ελλάδα, λόγω και του κεντρικού ρόλου που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προώθηση της επανεκλογής της κας. Φον ντερ Λάιεν, διεκδικεί ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο. Όπως δε έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, το χαρτοφυλάκιο ειναι αυτό που θα κρίνει και το ποιον θα επιλέξει για τη θέση του επιτρόπου.

Έχει γίνει ευρέως γνωστό πως στην short list του Μαξίμου με τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αναλάβουν τη θέση, φαβορί θεωρείται ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. Σύμφωνα με πληροφορίες Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας έχουν απο καιρό συζητήσει το ενδεχόμενο με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να έχει στα θετικά σημεία του και την ευρωπαϊκή του εμπειρία απο τα καθήκοντα που άσκησε ως πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε.

Σε μια τέτοια περίπτωση ασφαλώς θα δημιουργηθεί και η ανάγκη για διαδοχή του κ. Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ήδη, δεδομένης της ισχυρής πιθανότητας ο περιφερειάρχης να μετακομίσει στις Βρυξέλλες, έχουν ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις στις οποίες ως πιθανοί διάδοχοι εμφανίζονται οι αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτίκας και Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας.

Το τελευταίο διάστημα ωστόσο ακούγεται, ως μεταβατικής περιφερειάρχη, και το όνομα της στενής συνεργάτιδας του κ. Τζιτζικώστα, κας. Αθηνάς Αηδονά που διατηρεί την κομβική θέση της αναπληρώτριας Περιφερειάρχη στους τομείς Οικονομικών και Προγραμματισμού.

Δεδομένων των εξελίξεων οι αποφάσεις μπορεί να ληφθούν ακόμη και ως τα τέλη Ιουλίου.

Πηγή: myportal.gr

6 σχόλια:

  1. Ευτυχώς η Μαρίνα Πατούλη πήγε στο υπ. Παιδείας και έμεινε η θέση για τον Απόστολο.🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς φίλε μου η Μαρίνα δεν πάει Παιδείας αλλά Εσωτερικών. Άλλη μια ευκαιρία για την Παιδεία μας χάθηκε. :-) :-) :-)

      Διαγραφή
  2. Ευτυχώς θα φύγει ο Τζιτζικωστας μήπως και πάει μπροστά η Πέλλα επειδή μόνο Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έκανε έργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα καλπάζει η Ευρώπη όμως.

      Διαγραφή
    2. Με τέτοιο καλπασμο πάει κατευθείαν στον Άδη και η Ευρώπη και η οικονομία. Άλλωστε αν πάει για καλπασμο την Ευρώπη όπως και την Περιφέρεια κάηκε και η Ευρώπη. Είδαμε την απραξία του σε Πέλλα, Κιλκίς, Ημαθία. Όταν εδώ που ζούσε δεν έκανε τίποτα θα κάνει για την Ευρώπη? Πλάκα έχετε

      Διαγραφή
  3. Να γλυτώσει δηλ. κι ο Μητσοτάκης. Πολύ του κολλούσε για αρχηγεία στη ΝΔούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News