Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Σύσκεψη Σταμενίτη - Σταϊκούρα στο Υπουργείο Υποδομών με επίκεντρο το Φράγμα Αλμωπαίου


Σύσκεψη με ατζέντα τα θέματα της υλοποίησης του έργου κατασκευής του Φράγματος Αλμωπαίου Πέλλας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 30 Ιουλίου 2024, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μεταξύ του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύση Σταμενίτη, του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννιδη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων των δύο Υπουργείων

Ειδικότερα, συζητήθηκε το ζήτημα της σύνταξης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, στην οποία θα ορίζονται η Προϊστάμενη και η Διευθύνουσα Υπηρεσία από πλευράς Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενώ η χρηματοδότηση, ύψους 75 εκατομμύρια ευρώ, για το κυρίως μέρος του έργου, αυτό του Ταμιευτήρα, είναι εξασφαλισμένη από το ΠΑΑ 2014-2022 και του ΣΣ ΚΑΠ 2023 – 2027. Ο στόχος, όπως συζητήθηκε στη συνάντηση, είναι η πρόσκληση Δημοπράτησης του έργου να εκδοθεί μέχρι το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Επιπρόσθετα, εξετάστηκε η πορεία των απαλλοτριώσεων, και σημειώθηκε ότι η οριστική μελέτη είναι πρόσφατη καθώς και η Περιβαλλοντική Αδειοδότηση είναι σε ισχύ.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης τόνισε: «Το Φράγμα του Αλμωπαίου αποτελεί σημαντικό τμήμα του μεγάλου σχεδιασμού της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για ορθή διαχείριση των υδάτων και αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχει αρχίσει να προκαλεί η Κλιματική Κρίση. Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναπτυξιακή πορεία της ευρύτερης περιοχής του Νομού Πέλλας και σε ένα πλαίσιο αρμονικής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων, προχωράμε στις απαραίτητες ενέργειες.

Μέσα από το μεγάλο επενδυτικό και μεταρρυθμιστικό οδικό χάρτη του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023-2027 αλλά και τους φιλόδοξους στόχους του ΥΔΩΡ 2.0, η χώρα μπορεί να πετύχει ακόμα υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα, προς όφελος της οικονομίας, του αγρότη και της καθημερινότητας του πολίτη».

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News