Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Κι αν ο Τζιτζικώστας φύγει στην Ευρώπη;


Του Σταύρου Η. Βαφειάδη

Στα φαβορί για τη θέση Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φιγουράρει το όνομα του Απόστολου Τζιτζικώστα. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας "παίζει" πολύ δυνατά για να προταθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν ήταν άλλωστε τυχαίες οι κοινές περιοδείες κατά την προεκλογική περίοδο των Ευρωεκλογών.

Ο κ. Τζιτζικώστας στις Περιφερειακές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010 εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με την παράταξη του τότε Περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη. Οι δικαστικές περιπέτειες του κ. Ψωμιάδη, ο οποίος κατέστη έκπτωτος, του έδωσαν τη δυνατότητα να αναρριχηθεί γρήγορα, το 2013 στη θέση του Περιφερειάρχη. Έτσι, διεκδίκησε με αξιώσεις το 2024, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, την εκλογή του στη θέση του Περιφερειάρχη, έχοντας μία δυνατή "μαγιά" από τον προκάτοχό του. Το 2019 και το 2023 πέτυχε την επανεκλογή του.

Διαβάζουμε σε πολλά δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα, ότι ο κ. Τζιτζικώστας διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς το 2020 εξελέγη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Και πραγματικά αναρωτιόμαστε, σε τι έχει ωφελήσει αυτή η εμπειρία μέχρι σήμερα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και κατ' επέκταση την Πέλλα; Ποια είναι η "σφραγίδα" που έχει βάλει χάρη σε αυτή του την ενεργώ δράση στην Ευρώπη; Εκτός κι αν θέλουμε να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα και να μην αποδεχόμαστε ότι η Πέλλα και η Κεντρική Μακεδονία διαχρονικά στερούνται υποδομών.

Επίσης, προκύπτει ένα ακόμα ερώτημα, σε περίπτωση που επιλεγεί όντως για τη συγκεκριμένη ευρωπαϊκή θέση και παραιτηθεί από το αξίωμα του Περιφερειάρχη: Πόσο δεοντολογικό είναι, σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά τις εκλογές, οι πολίτες να έχουν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια για Περιφερειάρχη κάποιον που ουσιαστικά δεν ψήφισαν για να αναλάβει τη συγκεκριμένη ευθύνη;

Σε κάθε περίπτωση, είτε επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, είτε όχι, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και οι πολίτες έχουν απαιτήσεις από τους ανθρώπους που διαχειρίζονται τις τύχες τους. Ευχόμαστε λοιπόν, την μεγάλη εμπειρία που περιγράφεται ότι διαθέτει ο Περιφερειάρχης μας στα ευρωπαϊκά θέματα, να μετουσιωθεί σε μετρήσιμο έργο για την Πέλλα και την Κεντρική Μακεδονία.

Να θυμίσουμε κλείνοντας, ότι ζούμε σε ένα Νομό όπου για χρόνια δεν μπορούν οι διοικούντες να ολοκληρώσουν την οδική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη. Εδώ σας θέλουμε, στα σημαντικά και ουσιαστικά. Σε αυτά που θα κρατήσουν τους νέους στον τόπο μας και σε αυτά που θα δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες για όλους μας.

13 σχόλια:

  1. Ο μπαμπάς να είναι καλά,η οικογενειοκρατία και η μασονία.Ελλάς το μεγαλείο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ας φυγει μηπωσ δει ασπρη μερα η πελλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόσα χρόνια μοιράζει αγκαλιές στους ιθαγενείς και παίρνει τις ψήφους. Έργο μηδέν. Την Πέλλα την θυμάται μόνο στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. polla logia liga erga tosa xronia!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε σένα που σχολίασες πρώτος να αγιάσει το στόμα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμείς θα το σκεφτούμε; Ας ανησυχήσουν στην Ευρώπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. όχι ρε φίλε! θα φύγει ο τζιτζι; τεράστια απώλεια θα ανάψω κερί να μείνει! τι θα κάνουμε χωρίς τον τζιτζι ρε; πώς θα ζήσουμε; τέτοιο άτομο τόση μόρφωση τόσες γνώσεις τόσο έργο! όχι ρε φίλε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένα θετικό σχόλιο δε διαβάζω, αλλά κοντεύατε με 100% να τον βγάλετε μπακ του μπακ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα ..... επιτέλους

      Διαγραφή
    2. Κάνεις λάθος.Η αποχή είναι νικητής σε όλες τις εκλογές.Από τους 5 ανθρώπους που μένουν,τον ψηφίζουν οι3.Αυτό είναι όλο.Και αυτό επειδή οι άλλοι υποψήφιοι εμφανίζονται δύο μέρες πριν τις εκλογές.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News