Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Φορολογικές δηλώσεις: «Παίζεται» μικρή παράταση της προθεσμίας


Με περισσότερες από 1 εκατ. φορολογικές δηλώσεις να μην έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και την προθεσμία να λήγει την Παρασκευή 26 Ιουλίου, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν τώρα το σενάριο μιας μικρής παράτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν αύριο Τετάρτη (24/7) σε ειδική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών όπου αναμένεται να εκτιμηθεί η κατάσταση και ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων. Πάντως, τα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από 1 εκατομμύριο δηλώσεις φυσικών προσώπων και περίπου 100.000 δηλώσεις νομικών προσώπων δεν έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 5.484.719 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 6,6 εκατομμυρίων δηλώσεων και, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου που εκπνέει κανονικά η προθεσμία, θα πρέπει από σήμερα να υποβάλλονται 250.000 δηλώσεις την ημέρα.

Σε κάθε περίπτωση στο υπουργείο Οικονομικών βγάζουν «κόκκινη κάρτα» στα αιτήματα για παράταση της προθεσμίας έως τις 30 Σεπτεμβρίου που θέτουν οι λογιστές και φοροτεχνικοί. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί μια ολιγοήμερη παράταση έως το μεσημέρι της 31ης Ιουλίου. Την ίδια μέρα λήγει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος για τους φορολογούμενους με χρεωστικό εκκαθαριστικό και όπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες μια παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων έως την τελευταία ημέρα του Ιουλίου δεν ανατραπεί το πλάνο των εισπράξεων από τον φόρο εισοδήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News