Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Απίστευτο! Χάνουν το φοιτητικό επίδομα πολλοί φοιτητές που πιάνουν καλοκαιρινή δουλειά


Απίστευτο κι όμως ελληνικό!  Τη στιγμή που δεν υπάρχουν εργαζόμενοι στα χωράφια, τα εργοστάσια και φυσικά στον τουρισμό, η κυβέρνηση "πυροβολεί τα πόδια της", καθώς ακόμα εκκρεμεί η νομοθετική ρύθμιση για τους φοιτητές.

Τι συμβαίνει; Σημαντικό ώς συντριπτικό είναι το ποσοστό των φοιτητών που δικαιούνται φοιτητικό επίδομα. Όσοι όμως επιλέγουν να κάνουν καλοκαιρινή εργασία (νόμιμη και όχι "μαύρη") έρχονται προ δυσάρεστης έκπληξης όταν στην οικογενειακή φορολογική δήλωση αυξάνονται τα εισοδήματα για μερικές εκατοντάδες ευρώ με αποτέλεσμα να χάνεται το δικαίωμα σε φοιτητικό επίδομα!

Αν όντως θέλει η κυβέρνηση να στηρίξει τους νέους, να βγάλουν νόμιμο χαρτζιλίκι και να κολλήσουν μερικά ένσημα, αλλά και να βοηθήσει επιχειρήσεις που ψάχνουν εργαζόμενους "με το ντουφέκι" θα πρέπει άμεσα - γιατί όχι και αναδρομικά - να υπάρξει εξαίρεση για την εργασία των φοιτητών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες!

Πηγή: veriotis.gr

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News