Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια - Καίγεται πευκοδάσος, αντιπυρικές ζώνες για να μην επεκταθούν οι φλόγες


Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δώσουν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην Εύβοια, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που καίει από το μεσημέρι της Τετάρτης (31.7.24) στην περιοχή Αφράτι.

Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πισσώνας δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και η έντασή τους έφτασε μέχρι τα 7 μποφόρ.

Από το 112 εστάλη μήνυμα για την εκκένωση τεσσάρων οικισμών. Οι κάτοικοι του χωριού Αφράτι κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Βασιλικό, ενώ αυτοί των χωριών Καμάρι, Καλύβια και Άγιο Γεώργιο Αρμά να κινηθούν προς Χαλκίδα.

Σύμφωνα με το eviaonline.gr, η φωτιά έφτασε στα 1.500 μέτρα, με αρκετούς κατοίκους να παραμένουν στην περιοχή για να συνδράμουν στη μάχη της κατάσβεσης.

Στην Εύβοια επιχειρούν 183 πυροσβέστες, οκτώ ομάδες πεζοπόρων και 52 οχήματα, ενώ μέχρι και το τελευταίο φως του ήλιου επιχειρούσαν 11 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

2 σχόλια:

  1. Τι στεναχωριέσαι Εύβοια; Θα μπουν ανεμογεννήτριες και θα ανταμειφθείς πολλαπλάσια. Εξ άλλου το έδειξες από τις προηγούμενες φωτιές. Δεν είδα ούτε μια αντίδραση. Τι συνέβη. τα πήρες και τα έκανες γαργάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όλη μέρα έχουμε ζωντανές συνδέσεις για την Εύβοια και το Ορβηλος για να ενημερώνονται τα ζωντανά. 🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News