Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του Δήμου Αλμωπίας - Μια σημαντική μεταρρύθμιση που θα κριθεί εκ του αποτελέσματος


Πιλοτικά θα εφαρμοστεί η αποκομιδή των απορριμάτων από ιδιώτη στους οικισμούς της Αριδαίας, του Λουτρακίου, της Όρμας, της Πιπεριάς και της Λουτρόπολης, με απόφαση του Δημάρχου Αλμωπίας Νίκου Παρούτογλου.

Η σχετική ανάθεση σε ιδιώτη θα αφορά διάστημα δύο μηνών και μόνο τις παραπάνω κοινότητες, ώστε να διαπιστωθεί αν θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Εν συνεχεία, αν όντως εξυπηρετεί τον σκοπό της, θα επεκταθεί και σε άλλες κοινότητες του Δήμου, με τη διαδικασία του ανοιχτού διεθνή διαγωνισμού.

Η ανάθεση θα αφορά στην αποκομιδή των απορριμμάτων καθώς επίσης και σε παρεμφερή ενέργειες όπως είναι το πλύσιμο και η απολύμανση των κάδων.

Δείτε την σχετική απόφαση με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σημαντική μεταρρύθμιση

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου έκανε λόγο για μια σημαντική μεταρρύθμιση. Και όχι άδικα. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι αντίστοιχο στο Δήμο Αλμωπίας. Η συγκεκριμένη απόφαση, όπως και κάθε απόφαση που περιλαμβάνει τη λέξη "ιδιωτικοποίηση", προκαλεί στην τοπική κοινωνία μια καχυποψία. Ωστόσο, μήπως είναι όντως η ώρα να δοκιμαστεί και ένα νέο μοντέλο;

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι και σήμερα, το νούμερο ένα πρόβλημα στην πόλη και τα χωριά του Δήμου μας είναι η καθαριότητα. Όποιος περπατάει στην Αριδαία και στα χωριά, σίγουρα το διαπιστώνει και ιδιαίτερα όσοι βιώνουμε καθημερινά αυτή την κατάσταση. Αν αναρωτηθούμε από πότε έχουν να πλυθούν οι κάδοι, η απάντηση θα μας απογοητεύσει. Γιατί λοιπόν να μην δοκιμάσουμε και ένα άλλο μοντέλο, που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλούς άλλους Δήμους; Άλλωστε, όπως όλες οι αποφάσεις, έτσι και αυτή, θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

Το ιδανικό θα ήταν να μην χρειαστεί μια τέτοια μεταρρύθμιση και όλα να λειτουργούν όπως πρέπει μέσα από τις υπηρεσίες που διαθέτει ο Δήμος. Όμως, στην πράξη δεν βλέπουμε να συμβαίνει αυτό. Διαχρονικά καμία Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να ανταποκριθεί πλήρως σε αυτόν τον σημαντικό τομέα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που πράγματι έγιναν.

Σε μια εποχή που οι απαιτήσεις είναι πολλές, ο Δήμος οφείλει να κάνει άλματα και να αναζητά λύσεις που θα ανταποκρίνονται στα "θέλω" των δημοτών. Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος, "η ανταποδοτικότητα να έχει και νόημα και αξία".

11 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό και πρωτότυπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επιτελους να γινουμε συγχρονος δημος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή διαθέτει ο δημος στον εργολάβο αποριμματοφορα καδους του δημου και ο εργολαβος που παίζει στην ουσία τον ρόλο του αντιδημαρχου διαχειριζεται την καθαριότητα για 2 μηνες αρχικα για Αριδαία Πιπεριά Λουτράκι με 39.000€ και θα χρειαστεί 6 άτομα να προσλάβει για να μαζεύουν σκουπίδια κ να πλένουν κάδους. Δυσκολεύομαι να καταλάβω ποιο το όφελος του δήμου και των δημοτών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε κάπου πρέπει να πάνε οι αυξήσεις των δημοτικών τελών. Προς ενημέρωση κόσμου Κύριε Βαφειάδη αν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει και ένα αναλυτικό άρθρο περί αυξήσεων και αριθμών στα δημοτικά μας τέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ πριν που δεν είχαμε αυξήσεις αλλά βρωμουσε ο τόπος ήταν καλύτερα

      Διαγραφή
    2. Μετά τις αυξήσεις θα μυρίζει γιασεμί;

      Διαγραφή
  5. ta dini se idioti ta skoupidia me mhxanimata tou dhmou me xoro to ergotaksio tou dhmou
    me kadous tou dhmou me aporimatofora tou dhmou kai o idioths vazi ergates mono .kai ta leyta tou kosmou sthn tsepi tou . krimaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dhmarxe ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο ρε παρουτογλου επιτέλους τόσα χρόνια πληρώνουμε και δεν κάνουν τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το ποσό που θα δώσει στον εργολάβο από που θα το εκταμιεύση. θα πρέπει να το μειώσει από τους υπαλλήλους που ήδη υπάρχουν.
    Θα υπάρχει Αντιδήμαρχος , διευθυντής, ο ιδιος αριθμός υπαλλήλων η θα γίνουν αλλαγές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News