Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Εγγραφές στο ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) Γ.Ν. Έδεσσας: Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας


Η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) του Γ.Ν. Πέλλας-Ν.Μ. Έδεσσας με την ειδικότητα ‘’Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας (Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων: Επίπεδο 5)», καλεί τους ενδιαφερόμενους για την εγγραφή τους στο  Α΄ & Γ΄ εξάμηνo (κατατάξεις), για την εκπαιδευτική περίοδο 2024-2025, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. Γ6α/Γ.Π.18290 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2591/Β΄/01-05-2024). 

Αναλυτικότερα:

-    ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α΄ΕΞΑΜΗΝΟΥ

-    Οι επιτυχόντες του παράλληλου μηχανογραφικού της ΣΑΕΚ του ΓΝ Πέλλας-Ν.Μ. Έδεσσας, του Υπουργείου Υγείας καλούνται να εισέλθουν στο πληροφοριακό σύστημα του Παράλληλου Μηχανογραφικού «https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr»  για την ηλεκτρονική τους εγγραφή, είτε να αποστείλουν τα δικαιολογητικά τους ηλεκτρονικά μέσω email, είτε να τα προσκομίσουν αυτοπροσώπως στη Γραμματεία της Σ.Α.Ε.Κ. του ΓΝ Πέλλας-Ν.Μ. Έδεσσας  έως την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου2024.
-    Οι ενδιαφερόμενοι για την εγγραφή τους στην ΣΑΕΚ του ΓΝ Πέλλας-Ν.Μ. Έδεσσας, μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑ.Λ, καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων (ΤΕΕ Β΄ κύκλου, ΤΕΛ) των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων – Λυκείων (Επίπεδο 4), από 19 Αυγούστου ως και 13 Σεπτεμβρίου 2024, στον χώρο της ΣΑΕΚ.
-    Οι κάτοχοι ΒΕΚ των Ι.Ε.Κ. και του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας δύνανται να κατατάσσονται σε συναφείς ειδικότητες των Σ.Α.Ε.Κ. με απαλλαγή από τα μαθήματα τα οποία έχουν ήδη διδαχθεί.

-    ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ: Γ΄ΕΞΑΜΗΝΟ

o    Την ίδια χρονική περίοδο οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ., καθώς και οι κάτοχοι ισοτίμων τίτλων ειδικότητας «Βοηθοί Νοσηλευτών», δύνανται να εγγράφονται στο Γ΄ εξάμηνο σπουδών, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στην Σ.Α.Ε.Κ.

Δικαιολογητικά απαραίτητα για την εγγραφή  των υποψηφίων:
-    Αίτηση με τα προσωπικά στοιχεία του υποψηφίου (χορηγείται από τη Γραμματεία της ΣΑΕΚ)
-    Τίτλος  σπουδών
-    Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατήριο (φωτοτυπία)
-    Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
-    Βεβαίωση ΑΜΚΑ
-     Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας ομογενούς (για ομογενείς)
-    Άδεια διαμονής ενιαίου τύπου (για αλλοδαπούς)
-    Επιπλέον, για τους υποψήφιους καταρτιζόμενους χωρών της Ε.Ε. ή τρίτων χωρών απαιτείται γνώση ελληνικής γλώσσας κατ’ ελάχιστον επιπέδου Β1, όπως προβλέπεται στο άρθρο 76 τ του ν. 4763/2020 (Α΄ 254).

Προς τους υποψήφιους καταρτιζόμενους τονίζεται επίσης η δυνατότητα πρόσβασης σε συναφούς ειδικότητας Τμήματα Α.Ε.Ι. (Επίπεδο 6) μέσω κατατακτήριων εξετάσεων, μετά την αποφοίτησή τους από την Σ.Α.Ε.Κ. του Γ.Ν. Έδεσσας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. 46935/Z1 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2031/Β/21-04-2022).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Σ.Α.Ε.Κ. Γ.Ν. Πέλλας-Ν.Μ. Έδεσσας
Διεύθυνση: Φιλίππου 37, Έδεσσα
Τηλ.: 23810 22340,
e-mail: saek@gnedessas.gov.gr

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ-Ν.Μ.ΈΔΕΣΣΑΣ
ΔΟΝΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News