Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

ΠΡΟΣΟΧΗ! Θα πέσουν κεραυνοί στην Πέλλα - Τι προβλέπει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ


Σ
ε ύψιστο συναγερμό έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός της χώρας εν μέσω της κακοκαιρίας, που ήδη πλήττει από χθες, Κυριακή (18.08.24) τη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και την έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία, προειδοποιώντας για σφοδρές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς, σε σχεδόν δέκα περιοχές.

Πρόκειται μία κακοκαιρία εξπρές, αφού η διάρκειά της θα είναι 48 ωρών, ωστόσο οι μετεωρολόγοι κρούουν το καμπανάκι για την έντασή της.

Μάλιστα, από το μεσημέρι της Δευτέρας έχουν σταλεί μηνύματα 112 στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Την ίδια ώρα, ομάδα 3 ανδρών από την 5η ΕΜΑΚ φτάνει το απόγευμα εσπευσμένα στην Κέρκυρα, προκειμένου να ενισχύσει την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σχετικά με το αν το εξπρές «κύμα» κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει την Αττική, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος τονίζει στο newsit.gr πως «δεν αποκλείεται αύριο, Τρίτη στα βόρεια του νομού να βρέξει  με τοπικές καταιγίδες. Θα υπάρξει δηλαδή αλλαγή και στην Αττική. Την Τετάρτη είναι πιο πιθανό να βρέξει  στην πρωτεύουσα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τέτοια εποχή τα φαινόμενα παρουσιάζουν μία τοπικότητα. Δηλαδή μπορεί κάπου να έχει κεραυνούς, ακόμα και χαλάζι, και σε άλλες τίποτα», ενώ συμπληρώνει μιλώντας στο newsit.gr ότι πρόκειται για «μία διαταραχή του καιρού που μας έρχεται από την Ιταλία. Στην Ιταλία και στα δυτικά Βαλκάνια έβρεξε αρκετά. Και μπορεί να είναι μικρής διάρκειας αυτή επιδείνωση του καιρού, ωστόσο τοπικά θα έχει μεγάλη ένταση και γι’αυτό βγήκε έκτακτο δελτίο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Από την πλευρά του, ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σε νέα του ανάρτηση δίνει τις περιοχές, όπου θα πέσουν κεραυνοί. Πρόκειται για: Ιόνιο, Αιτωλοακαρνανία, Ήπειρος, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Πιερία, Θεσσαλία, Πέλλα, Βέροια.

Τι προβλέπει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

–Σήμερα Δευτέρα (19-08-24)

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία και τη δυτική Θεσσαλία.

-Την Τρίτη (20-08-24)

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News