Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση «βόμβα» να αναλάβει ο Πολάκης αντιπρόεδρος - Δεν αποκλείει ούτε... προεδρία και λέει «όλα στην ώρα τους»


Εν μέσω έντονων εσωκομματικών τριγμών συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με αντικείμενο την παρουσίαση σχεδίου για τη βιωσιμότητα των κομματικών ΜΜΕ.

Πέραν των οικονομικών προβλημάτων του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει να αντιμετωπίσει τις ψυχρές σχέσεις με τους "87" (στρατόπεδο Τσίπρα), αλλά και το "αντάρτικο" Πολάκη με τις συνεχείς επιθέσεις στην Αθηνά Λινού και τις πιθανές ηγετικές φιλοδοξίες του.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, και λίγες μέρες πριν την έναρξη του Καταστατικού Συνεδρίου, έρχεται μία πρόταση από το προεδρικό μπλοκ με στόχο να λειάνει τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις.

Όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών, στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη ξεκίνησαν διερευνητικές επαφές με άλλα στελέχη με μία πρόταση επί τάπητος: τη θεσμοθέτηση δύο θέσεων αντιπροέδρων, κλειστών εκ των προτέρων με συμφωνία του όλου κόμματος.

Σύμφωνα με το σχέδιο, τις δύο θέσεις αντιπροέδρων θα πάρουν ο Παύλος Πολάκης και ένα στέλεχος της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης που βρίσκεται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα. Τα πλεονεκτήματα της εν λόγω πρότασης είναι προφανή: θα έκλειναν τα ρήγματα με τον βουλευτή Χανίων, ενώ και οι "87" θα αισθάνονταν ότι έχουν ρόλο στο κόμμα.

Διαψεύδει ο Κασσελάκης

Παρά το γεγονός ότι η ιδέα διακινούνταν από στελέχη της προεδρικής πλειοψηφίας, η πλευρά Κασσελάκη δεν φαίνεται να συναινεί προς ώρας σε κάτι τέτοιο, αφήνοντας παράλληλα αιχμές στον Αλέξη Τσίπρα.

Επί λέξει οι πηγές της Κουμουνδούρου σημείωναν: "Τι αστεία σενάρια είναι αυτά; Η πολιτική ισορροπιών δεν είναι χαρακτηριστικό του Κασσελάκη. Αυτά τα έκανε ο Τσίπρας". Αιχμή που μάλλον δεν είναι άσχετη με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα για το θέμα της κενής έδρας και την πίεση που ασκείται κατ’ αρχάς στην Πόπη Τσαπανίδου να παραιτηθεί.

Προαναγγέλει υποψηφιότητα ο Πολάκης;

Φωτιές άναψε και ένα σχόλιο του Παύλου Πολάκη σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook.

Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων, "προανήγγειλε" το βράδυ της Τετάρτης, την υποψηφιότητά του ακόμη και για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ένας χρήστης του ζήτησε να κατέβει υποψήφιος.

"Παύλο, ο κόμπος έφτασε στο χτένι που λένε στο χωριό μου. Ζητάμε εκλογές και κατέβα υποψήφιος" του έγραψε στο λογαριασμό του υποστηρικτής του με τον κ. Πολάκη να απαντά: "Όλα στην ώρα τους".

Την ίδια ώρα, ο Μάρκος Χατζησάββας, ο οποίος ανήκει στο στρατόπεδο Πολάκη, "καρφώνει" σε ανάρτησή του τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την ισορροπία που προσπαθεί να κρατήσει ανάμεσα στον βουλευτή Χανίων και την Αθηνά Λινού.

"Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε τον Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis σε πολιτικό του ηγέτη και όχι τεχνοκρατικό επιδιαιτητή!

Η στοιχειώδης ανταπόκριση σε αυτό απαιτεί μια πολιτική απόφαση για τις δημόσιες καταγγελίες κατά της Αθηνάς Λινού. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς δεν υπόκειται σε "ανεξάρτητη έρευνα" απο "ανεξάρτητη εταιρεία"!

Αν (όπως διατείνεται το δημοσίευμα) αυτό αποτέλεσε φαεινή ιδέα του "γραφείου του"… ε τότε υπάρχει θέμα με το "γραφείο του", το οποίο… πριν αποπεμφθεί ο Παύλος Πολάκης από την ΚΟ, δεν απευθύνθηκε σε καμία "ανεξάρτητη εταιρεία" για να "ελέγξει κάθε πτυχή του θέματος" ώστε να διασαφηνιστεί πόσο σεξιστική (ή μη) ήταν η αντίδραση του απέναντι στους μορφασμούς της συνεργάτιδας του Άδωνι…

Και αν αληθεύει γενικά το δημοσίευμα, τότε κάτι δεν πάει καλά και σιγά σιγά… όλο και περισσότερος κόσμος θα υποψιάζεται ότι δεν είναι ο γυαλός στραβός!" αναφέρει.

Παιχνίδι ισορροπιών Κασσελάκη

Παιχνίδι ισορροπιών επιχείρησε να παίξει ο κ. Κασσελάκης μεταξύ του Παύλου Πολάκη και της βουλευτού Αθηνάς Λινού, την οποία "κυνηγάει" επί προσωπικού ο βουλευτής Χανίων (δεδομένου ότι εκείνη προκάλεσε τη διαγραφή του).

Ο Παύλος Πολάκης πιέζει την Κουμουνδούρου να πάρει θέση στις (διαρκείς έως μονομανίας) "αποκαλύψεις" του για την εξωπολιτική επαγγελματική δραστηριότητα της κας Λινού και των εταιρειών της. Όπως αναφέρει το Capital.gr, τις πιέσεις Πολάκη, ο Κασσελάκης προσπάθησε να αντιμετωπίσει με ...ροκάνισμα του χρόνου και "διαρροές", ότι προτίθεται να ελέγξει τις εταιρειες της.

Μέχρι που η Αθηνά Λινού χθες, με τη δήλωσή της "κάρφωσε" τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: Ισχυρίστηκε πως επικοινώνησε μαζί του και της διέψευσε ότι υπάρχει έλεγχος σε εξέλιξη. Κάτι που οδήγησε τον Παύλο Πολάκη να απασφαλίσει με ανάρτησή του προς Κασσελάκη που κατέληγε: "Δουλευόμαστε ψιλό γαζί".

Κάπως... έντρομη η ηγεσία, επανήλθε με νέα διαρροή προς κατευνασμό του Πολάκη ( τον οποίο ο Κασσελάκης χρειάζεται εν όψει συνεδρίου): Θα γίνει έλεγχος , δεν ισχύει ότι δεν θα γίνει και εν πάση περιπτώσει η κα Λινού θα δώσει εξηγήσεις αυτοπροσώπως στον πρόεδρο.

Με νέα ανάρτηση, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε στο θέμα του Ινστιτούτου Πρόληψη ζητώντας την παρέμβαση της δικαιοσύνης "για τα εκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων στο ζεύγος Λινού", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

"Δεν μπορεί βουλεύτρια ενός κόμματος που καταγγέλλει το καθεστώς των απ' ευθείας αναθέσεων, όπως έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα, να έχει πρωτοστατήσει η ίδια σε σειρά απ' ευθείας αναθέσεων και μάλιστα σε στενή συνεργασία με τη διακυβέρνηση και το περιβάλλον Μητσοτάκη. Τελεία και παύλα σε αυτό" συνεχίζει σε άλλο σημείο στη μακροσκελή ανάρτησή του.

1 σχόλιο:

  1. Εκεί στην Κουμουνδούρου μη παίζεται με τα νεύρα μας επιτέλους Πολάκη ήρεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News