Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

ΕΠΙΣΗΜΟ: Τον Απόστολο Τζιτζικώστα προτείνει για επίτροπο στην Κομισιόν η Κυβέρνηση


Η Ελλάδα θα προτείνει για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Απόστολο Τζιτζικώστα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«O Απόστολος Τζιτζικώστας, είναι ένα πρόσωπο με εμπειρία σε θεσμικούς ρόλους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, όπου το 2020 εξελέγη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Ταυτόχρονα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει εκλεγεί τρεις φορές με ποσοστά άνω του 50%», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα είναι μια επιλογή με πολιτικά χαρακτηριστικά, η οποία αναδεικνύει τη σημασία της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας για την Ευρώπη, ως μια περιοχή με στρατηγική θέση, διασυνδεσιμότητα και γεωπολιτική σημασία τόσο για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όσο και ως βορειοανατολικό άκρο της Μεσογείου.

Σήμερα στις 18:00, ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τον κ. Τζιτζικώστα στο Μέγαρο Μαξίμου».

4 σχόλια:

  1. Νάναι καλά οι άνωθεν. Τώρα για το πόσο αναβαθμίζεται η Μακεδονία αυτό ακούγεται σαν ανέκδοτο Τοτού. Αυτήν οι πολιτικοί μας την έχουν ξεγραμμένη για να μην πω κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λογική εξέλιξη αφού πέτυχε την αναβάθμιση της κ. Μακεδονίας και ιδικά τον νόμο Πέλλας με τόσα έργα που δε προλαβαίνουμε να μετράμε ανταμειφθεί .
    Άξιος και πέντε χρόνια τώρα με μισθό 10 πλαίσιο και όλα πληρωμένα μια χαρά.

    Φάτε μακεδονομάχοι το άξιο ηγέτη σας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πατέρας του ήταν ακραίος. Πως αλλάζουν τα παιδιά …

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News