Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Η «ψυχρή λίμνη» φέρνει από σήμερα καταιγίδες και κεραυνούς - Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων


Ο Αύγουστος θα μας αποχαιρετήσει με αστάθεια, καθώς από σήμερα αναμένεται απότομη αλλαγή του σκηνικού του καιρού, λόγω της «ψυχρής λίμνης» που φέρνει καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο μετεωρολόγος του Mega Γιάννης Καλλιάνος έκανε λόγο για «100 ώρες αστάθειας» από σήμερα Πέμπτη (29/8) και έπειτα, ενώ ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, μίλησε για το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Πιο καθησυχαστικός ο πρώην διευθυντής της ΕΜΥ Νίκος Καντερές, ο οποίος σε ανάρτησή του έγραψε πως πράγματι αναμένονται φαινόμενα, τονίζοντας ωστόσο πως ο Αύγουστος φεύγει με φυσιολογική μεταβολή του καιρού.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση αναμένεται ένα τριήμερο που σταδιακά θα αρχίσει να μας βάζει σιγά-σιγά σε ρυθμούς φθινοπώρου.

Τι είναι το φαινόμενο «ψυχρή λίμνη»

Όπως εξήγησε ο Κώστας Λαγουβάρδος, πρόκειται για μια αποκομμένη μάζα ψυχρών αερίων μαζών, η οποία όταν βρεθεί πάνω από τις θερμές επιφανειακές αέριες μάζες. Αυτή η κατάσταση ευνοεί τη δημιουργία καταιγίδων, κυρίως πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές.

«Από την Πέμπτη 29/8 και τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο 31/8 προβλέπεται ενίσχυση της αστάθειας, με καταιγίδες να επηρεάζουν μεγάλο μέρος της χώρας» σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο. Ο ίδιος συμπληρώνει σε ανάρτησή του στο Facebook ότι «θα είναι αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων, καθώς προβλέπεται μεγάλη ραγδαιότητα βροχοπτώσεων και μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών εκκενώσεων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά και θα κυμανθεί κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News