Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Οι αόρατες διαβάσεις πεζών της Αριδαίας - Επιτακτική η ανάγκη να γίνουν παρεμβάσεις για την ασφαλή διέλευση στα σχολεία


Γνωρίζοντας την ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής σε ζητήματα οδικής ασφάλειας, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψιν κάθε υπευθύνου ένα σημαντικό θέμα που αφορά στην οδική ασφάλεια.

Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία και θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να γίνουν παρεμβάσεις για την ασφαλή διέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Πρώτο και κύριο που θα πρέπει να γίνει, είναι οι διαγραμμίσεις. Με μια βόλτα έξω από τα σχολεία της Αριδαίας, θα διαπιστώσετε πως όλες σχεδόν οι διαβάσεις δεν έχουν διαγραμμίσεις, και αν έχουν, είναι μισοσβησμένες ή αχνοφαίνονται. Το ίδιο συμβαίνει σχεδόν σε όλη την πόλη. Επίσης, ένα θέμα που έχουμε θίξει πολλές φορές στο παρελθόν, σε πολλές περιπτώσεις εκεί όπου υπάρχουν διαβάσεις δεν υπάρχει η ανάλογη σήμανση.

Όλοι θυμόμαστε το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από δύο περίπου χρόνια έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας. Εκεί, συμβαίνει το εξής παράδοξο, το οποίο έχουμε επισημάνει πολλές φορές κατά το παρελθόν: Η διάβαση που υπάρχει καταλήγει σε προστατευτικό κάγκελο και όχι στην είσοδο του σχολείου.

Θεωρούμε, πως οι αρμόδιοι θα ασχοληθούν με σοβαρά και υπεύθυνα με αυτό το ζήτημα και θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση στα σχολεία και γενικότερα θα δώσουν στον πεζό τον χώρο που δικαιούται και δυστυχώς στερείται διαχρονικά σε αυτή την πόλη.

3 σχόλια:

  1. ευαισθησία; απο πού; πώς πότε; ειδατε κάτι ν αλλάζει κάπου; ο τύπος που κάνει τον αντιδήμαρχο καθαριότητας εκανε κάτι καλύτερο απ τους πρό; ακου Βαφειάδη η Αριδαία τόχασε το τρένο απ οταν εγινε ο Καποδίστριας, οσο δεν κανουν κουμάντο Αριδαιώτες και περιμένεις να σκεφτεί ο κάθε αντιδημ απ το χωριό την πόλη σου πλανάσε, σωτηρία δεν υπάρχει, ετσι θα ειμαστε πάντα, ουγκανοι μέχρι τέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο 4ο Δημοτικο γύρω γύρω γινεται κόλαση απορριμμάτων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προκύπτει από κάπου η ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής σε ζητήματα οδικής ασφάλειας; Αφού στο δημοσίευμα γραφεται ότι τίποτα δεν είναι έτοιμο τριγύρω των σχολικών μονάδων λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία. Εσείς γράφεται ότι "Με μια βόλτα έξω από τα σχολεία της Αριδαίας, θα διαπιστώσετε πως όλες σχεδόν οι διαβάσεις δεν έχουν διαγραμμίσεις, και αν έχουν, είναι μισοσβησμένες ή αχνοφαίνονται. Το ίδιο συμβαίνει σχεδόν σε όλη την πόλη."
    Άντε και η δημοτική αρχή δεν είναι έτοιμη, οι υπηρεσίες του δήμου τι κάνουν; δεν θα έπρεπε να γίνονται από μόνα τους κάθε χρόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News