Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Μαρουσάκης: Δείχνει τα δόντια της από το απόγευμα η κακοκαιρία, με καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς


Έντονες καταιγίδες με κεραυνούς και χαλάζι θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, έπεσαν περίπου 20.000 κεραυνοί, εκ των οποίων οι 18.500 έπεσαν στην ξηρά. Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής αναμένεται να επηρεαστούν θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, όμως προς το απόγευμα τα κύματα βροχών και καταιγίδων θα εξαπλωθούν σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό.

Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο βρίσκονται στο δυτικό και βόρειο Αιγαίο (Χαλκιδική - Σποράδες), τα ανατολικά και νότια τμήματα της Θεσσαλίας, τη Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την Εύβοια με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια τμήματα και την Πελοπόννησο. Επίσης αναμένονται βροχοπτώσεις και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, για αυτό έχουμε την εξάπλωση της αστάθειας, ενώ ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 30-34 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο καιρός σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική σημειώθηκαν κάποιες μπόρες στα βορειοδυτικά την Πέμπτη, ενώ σήμερα τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο γενικευμένα και πιο έντονα κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών. Μέχρι τότε η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κάποιες τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη θα είναι άστατες οι καιρικές συνθήκες, με μπόρες να σημειώνονται στις γύρω θαλάσσιες περιοχές, ενώ τα φαινόμενα θα εξαπλωθούν και εσωτερικά του νομού. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, με τον υδράργυρο να σημειώνεται μέχρι και τους 29 βαθμούς αργά το μεσημέρι.
Το Σάββατο η κορύφωση της κακοκαιρίας -Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Το Σάββατο αναμένεται έντονη αστάθεια καθώς κορυφώνεται το φαινόμενο. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, η ανατολική και νότια Θεσσαλία, η Χαλκιδική, η κεντρική και βόρεια Εύβοια και οι Σποράδες. Σε αυτές τις περιοχές αναμένεται ο μεγαλύτερος όγκος νερού σε πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Πτώση θα σημειώσει ο υδράργυρος στους 29-33 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή θα περιοριστεί η αστάθεια, με τους βοριάδες να πνέουν στα 5-6 μποφόρ. Τα φαινόμενα αυτά θα συνεχίσουν και την επόμενη εβδομάδα, σε μικρότερο βαθμό.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και κεραυνοί θα σημειωθούν μέχρι το Σάββατο:

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 29-08-2024/ 12:00 (τοπική ώρα) επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το Σάββατο (31-08-24) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Παρασκευή (30-08-24)
Από τις μεσημβρινές και μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες.

Β. Αύριο Σάββατο (31-08-24)
Από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια.Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και πιθανώς κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News