Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Η έντιμη στάση της Θεοδώρας Τζάκρη και η σταθερή επιλογή της να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη στα δύσκολα


Εν μέσω όλων όσων διαδραματίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας να κηρύξει έκπτωτο τον Πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, ο ίδιος φαίνεται ότι πέρα από όλα τα άλλα, "μετρά" και τους ανθρώπους που τον στήριξαν πραγματικά.

Το πρόσωπο που αναδείχτηκε κατά τη χθεσινή ψηφοφορία, είναι η Θεοδώρα Τζάκρη. Η Βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μόνη που τον στήριξε με σθένος και η μόνη που ψήφισε κατά της πρότασης. Η κ. Τζάκρη από την πρώτη στιγμή στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη και αποτελεί μία από τους στενότερους συνεργάτες του. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους που μιλούσαν μαζί του καθημερινά από το βράδυ της Κυριακής.

Η επιλογή της να τον στηρίξει και στα δύσκολα, σίγουρα αποτελεί μία έντιμη στάση, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει όλος αυτός ο εσωκομματικός πόλεμος. Χωρίς περιστροφές, δήλωσε ξεκάθαρα και ευθαρσώς από την πρώτη στιγμή, ότι ο κ. Κασσελάκης θα πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος και πως η ίδια θα είναι στο πλευρό της σεβόμενη την ετυμηγορία των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ πριν από 11 μήνες.

Στη δήλωσή της μετά την χθεσινή Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η κ. Τζάκρη έκανε την εξής δήλωση:

Η αντικαταστατική διαδικασία που ακολουθήθηκε προκειμένου να αμφισβητηθεί και να αποπεμφθεί ο εκλεγείς με τριετή θητεία πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης δεν αποτελεί μόνο ιστορικό πολιτικό ατόπημα, αλλά αποτελεί και παράτυπη ενέργεια που οδηγεί σε πολιτική και διαχειριστική παράλυση τον Οργανισμό του κόμματος.
Η πρεμούρα της κομματικής γραφειοκρατίας να καθαιρέσει την ίδια ώρα της έκδοσης της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής τον εκλεγμένο με τριετή θητεία πρόεδρο  Στέφανο Κασσελάκη, προκαλεί πολιτική και διαχειριστική παράλυση στον Οργανισμό του κόμματος, εφόσον δεν μπορεί να γίνει καμία έγκυρη διαχειριστική πράξη ή πράξη εκπροσώπησης του κόμματος.
Τα όποια πληρεξούσια για τρέχουσες καθημερινές διαχειριστικές πράξεις που αφορούν το κόμμα έχουν δοθεί από τον πρόεδρο ισχύουν μόνο εφόσον ο εξουσιοδοτών πρόεδρος παραμένει στην θέση του.
Αν ο εξουσιοδοτών εξέπεσε, όπως ισχυρίζεται η κομματική γραφειοκρατίασυμπαρέσυρε και τους πληρεξουσίους.
Δεν υπάρχει εντολοδόχος, χωρίς εντολέα.
Άρα το πληρεξούσιο του Στέφανου Κασσελάκη προς τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη για την διαχείριση των οικονομικών του κόμματος είτε είναι σε ισχύ με τον πρόεδρο στην θέση του είτε καταργήθηκε επειδή ο πρόεδρος εξέπεσε και νομικά το συμπαρέσυρε καταργώντας το.
Η λύση είναι μία: η ομόφωνη και ομόθυμη αναγνώριση του νομικού κανόνα ότι ο πρόεδρος παραμένει στην θέση του νομικά,  πολιτικά και θεσμικά μέχρι την αντικατάσταση ή την επανεκλογή του.
Δε νοείται ούτε νομικά ούτε πολιτικά να παραμείνει ακέφαλο το κόμμα.
Αλλιώς η παράταση του διαχειριστικού κενού συνεπάγεται την πολιτική κατάρρευση και την οικονομική χρεωκοπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News