Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Θ. Τζάκρη: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει «τεχνηέντως» να απαξιωθεί το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων


Κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή

Το τελευταίο διάστημα το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου υπολειτουργεί αφού τις προηγούμενες ημέρες ο τελευταίος ασθενής «έκλεισε την εξώπορτα» και δεν γίνονται πλέον νέες εισαγωγές ασθενών, με αποτέλεσμα το κλείσιμο της κλινικής του ΚΕΦΙΑΠ. Με δεδομένο ότι το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου είναι μια πολύ σημαντική δομή υγείας η οποία από το 2011 και μέχρι τις 30/8/24 λειτουργούσε αδιαλείπτως επί 13 έτη σε 24ωρη βάση, με 30 δημόσιες κλίνες αποκατάστασης, προσφέροντας πολύτιμες και εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας και αποκατάστασης σε ασθενείς από όλη τη χώρα, η Βουλευτής Πέλλας και Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία ζητά απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

1. Γιατί έκλεισε αυτή η πολύ σημαντική μονάδα κλειστής νοσηλείας του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, η οποία προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες υγείας και αποκατάστασης σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα.

2. Για ποιο λόγο το τελευταίο διάστημα το ΚΕΦΙΑΠ φαίνεται να υπολειτουργεί με τα εξιτήρια να είναι πολύ περισσότερα από τις εισαγωγές με αποτέλεσμα να σταματήσουν τελείως οι εισαγωγές και γιατί δεν συνεχίστηκαν οι εισαγωγές με βάση τον υφιστάμενο τρόπο αξιολόγησης.

3. Με δεδομένο ότι το κλείσιμο της μονάδας κλειστής νοσηλείας του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου στερεί στους πολίτες της χώρας υψηλές και εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας και αποκατάστασης, ποιες είναι οι ενέργειες του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η 24ωρη λειτουργεία της μονάδας κλειστής νοσηλείας του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου.

4. Ποιες είναι οι ενέργειες του Υπουργείου Υγείας για τη στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό που θα ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις μεγάλες απαιτήσεις αποκατάστασης ασθενών που πάσχουν από παθήσεις του μυϊκού, νευρικού, κυκλοφορικού, ερειστικού και αναπνευστικού συστήματος καθώς και σε άτομα όλων των ηλικιών με κινητικά και νοητικά προβλήματα.

5. Γιατί δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αναβάθμιση του σημερινού ΚΕΦΙΑΠ στο πρότυπο του αντίστοιχου Κέντρου στην Κερατέα Αττικής στο οποίο θα απασχολούνται πάνω από 200 εργαζόμενοι και θα εξυπηρετούνται πάνω από 100 ασθενείς και

6. Το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ένα δημόσιο κέντρο αποκατάστασης κλειστής νοσηλείας ή θα οδηγηθεί σε μια αναβάθμισή του με ΣΔΙΤ και την συμμετοχή ιδιωτικών συμφερόντων, με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει για την οικονομική επιβάρυνση ασθενών που πρέπει να εισαχθούν στο κέντρο;

2 σχόλια:

  1. οι πλέον άχρηστες δομές του δημοσίου είναι τα ΚΕΦΙΑΠ. Θα έπρεπε να δει ο λαός πραγματικά πώς λειτουργούν αυτές οι δομές και οι υπάλληλοί τους..πχ το ΚΕΦΙΑΠ Έδεσσας πρέπει να δείτε πόσο ελάχιστους ασθενείς έχει κ ανύπαρκτη παρουσία παντού στην κοινωνία..ενώ οι υπάλληλοι τρώνε όλη μέρα μπουγάτσες, βλέπουν μενεγάκη όλη μέρα εν ώρα εργασίας, κυκλοφορούν στην έδεσσα στα σουπερμάρκετ κάνοντας δουλειές σπιτιού και κυριολεκτικά δεν δουλεύει κανείς. Αυτά τα άτομα τα πληρώνει ο λαός να κάθονται όλη μέρα κάνοντας ότι δουλεύουν, ενώ ακόμα κ στο νοσοκομείο έδεσσας οι υπάλληλοι δεν γνωρίζουν ότι έχουν δομή στο νοσοκομείο δηλ το ΚΕΦΙΑΠ! μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις που μόνο στο Ελλαδιστάν συναντάς! Διώχνουν μάλιστα ασθενείς ότι δήθεν δεν χρειάζονται θεραπείες για να κάθονται οι ίδιοι, ενώ δεν υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος σε τίποτα...όλοι οι υπάλληλοι κλείνονται στα γραφεία τους στο ίντερνετ με τους φραπέδες και τα φαγητά και κάνουν ότι εργάζονται! ακούει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα ιδιω!τικα ! Τιποτα δημοσιο! Ο ανθρωπος στην Αμερικη σπουδασε αμερικανικη σκεψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News