Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Τι λέει ο Λύτρας μετά την απόφαση για την αποφυλάκισή του: «Ζητώ ξανά συγγνώμη από τη σύζυγό μου»


Την αποφυλάκιση με όρους του Απόστολου Λύτρα, που είχε προφυλακιστεί για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, αποφάσισε ομόφωνα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο γνωστός ποινικολόγος αναμένεται να βγει από τη φυλακή, στην οποία βρισκόταν από τα μέσα Ιουλίου για το επεισόδιο ξυλοδαρμού της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Λίγο μετά την απόφαση ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Πέτρος Πανταζής, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο Απόστολος Λύτρας «ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του».

Η δήλωση του δικηγόρου του Απόστολου Λύτρα

«Με το υπ’ αριθμ. 2931/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Απόστολος Λύτρας αποφυλακίζεται και η κατηγορία μετατρέπεται από το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, στο πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Του βουλεύματος προηγήθηκε όμοια εισαγγελική πρόταση», αναφέρει.

«Η στάση του Απόστολου Λύτρα απέναντι στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε τη ζωή του και της οικογένειάς του παραμένει αδιασάλευτη: Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του», προσθέτει.

Οι όροι αποφυλάκισης του Απόστολου Λύτρα

Οι όροι που επιβάλλονται στον Απόστολο Λύτρα είναι οι εξής:

-    Απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων.
-    Απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο, μέσω δικηγόρων.
-    Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί, η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή από άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας της συζύγου, ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.
-    Να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας είχε προτείνει να δικαστεί από Μονομελές Εφετείο και να μετατραπεί η κατηγορία που αντιμετωπίζει από κακούργημα σε πλημμέλημα και συγκεκριμένα να δικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ήτοι απλή σωματική βλάβη και όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως ήταν η αρχική δίωξη.

3 σχόλια:

  1. Ξυλοδαρμός άγριος, βαριά σωματική βλάβη, αν ο θύτης ζητήσει συγγνώμη, αποφυλακίζεται.
    Άρθρο 3, παράγραφος 7 του νόμου Παρασκευόπουλου.
    🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μωρή κοντή γελοία δεν έχεις σωτηρία. Γελοία θα πεθάνεις, όπως γεννήθηκες. Ο νόμος Παρασκευόπουλου που ψηφίσατε είναι ένας από τους πολλούς λόγους που κατρακυλήσατε πέμπτοι σαν κόμμα και διώξατε τον αριστερό κόσμο και τα στελέχη από το club των ό,τι να'ναι.

      Διαγραφή
    2. Έτσι έφυγες κι εσύ αριστεράτζα μου; Διωγμένη από τον Παρασκευόπουλο; Ο κακούργος τι σου κάνε.
      🤣🤣🤣

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News