Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Λ. Βασιλειάδης: Συνάντηση με την Υπουργό Κοινωνική Συνοχής και Οικογένειας Σ. Ζαχαράκη


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε με την Υπουργό Κοινωνική Συνοχής κ. Σ. Ζαχαράκη όπου συζητήσανε σημαντικά θέματα που αφορούν την οικογένεια, την κοινωνική συνοχή, τις υιοθεσίες και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Συγκεκριμένα, η Υπουργός και ο Βουλευτής αναφερθήκαν στον σημαντικό ρόλο που επιτελούν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) τόσο σε επίπεδο εκπαίδευσης όσο και σε επίπεδο στήριξης των οικογενειών καθώς και για την στήριξη των οικογενειών που φροντίζουν Άτομα με Αναπηρία. Σύμφωνα με το Υπουργείο, έχει πραγματοποιηθεί αύξηση στην χρηματοδότηση των Κέντρων αυτών, πράγμα που αποτελούσε ένα ουσιαστικό αίτημα για την συνέχιση και την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας τους.

Επίσης, συζητήσανε για το δημογραφικό και τα κίνητρα που δόθηκαν και τι μπορεί ακόμα να γίνει ώστε να ξεπεραστεί αυτό το ζήτημα καθώς θα δημιουργήσει προβλήματα μακροπρόθεσμα. Μέσω του Υπουργείου τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει στοχευμένες πολιτικές για την ενίσχυση της γονιμότητας, τη στήριξη της οικογένειας και την αύξηση της γυναικείας εργασίας. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο για την απόκτηση παιδιών με περισσότερα κίνητρα και ένα υποστηρικτικό στην οικογένεια εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον. Είναι σημαντικό όμως να αυξηθεί και η ενίσχυση στα πρώτα έξοδα της οικογένειας κατά την απόκτηση παιδιών, όπως επισήμανε και ο Λάκης Βασιλειάδης.

Ένα επιπλέον μέτρο προς αυτή τη κατεύθυνση, που πρότεινε επίσης ο Βουλευτής, είναι η διευκόλυνση των μεταγραφών για φοιτητές που προέρχονται από πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες σε πανεπιστημιακά τμήματα που βρίσκονται όσο πιο κοντά γίνεται στην πόλη διαμονής τους ή στην πόλη όπου φοιτά κάποιο μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας. «Το μέτρο αυτό που ασφαλώς θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, θα αποτελέσει μια σημαντική ανακούφιση για τις οικογένειες αυτές αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αίρει και τους προβληματισμούς σε οικογένειες που επιθυμούν περισσότερα παιδιά», σημείωσε ο Λάκης Βασιλειάδης.

Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο εστιάσανε κατά τη συνάντηση είναι το στεγαστικό πρόβλημα το οποίο απασχολεί πλέον μεγάλο μέρος των πολιτών, τόσο στις μεγάλες όσο και στις μικρές πόλεις. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση ακολουθεί τα τελευταία χρόνια μια συνεκτική πολιτική που δίνει κίνητρα για την απόκτηση κατοικίας σε νέα ζευγάρια (Πρόγραμμα ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ Ι &ΙΙ), επιδότηση για την πραγματοποίηση δαπανών επισκευής κατοικιών και την διάθεσή τους προς ενοικίαση, κ.ά. Το στεγαστικό πρόγραμμα γενικά εκτείνεται σε μια σειρά μέτρων που συμβάλουν συνολικά στην βελτίωση των στεγαστικών συνθηκών ενώ στοχεύουν και στην μείωση των ενοικίων μέσα από την μεγαλύτερη διάθεση κατοικιών.

Τέλος, η Υπουργός και ο Βουλευτής αναφέρθηκαν στο ζήτημα των υιοθεσιών το οποίο έχει βελτιωθεί και αποσκοπεί τόσο στην κατάλληλη εύρεση αναδόχων γονέων για τα παιδιά όσο και στην βελτίωση των χρόνων. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αύξηση των αναδοχών της τάξεως του 17%, γεγονός ιδιαιτέρως ελπιδοφόρο για τα παιδιά.

Μετά την συνάντηση ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε: «Το Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής δουλεύει συστηματικά προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών που ευνοούν την δημιουργία οικογένειας, την ενίσχυσή της για την καλύτερη ανταπόκριση στο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον, καθώς και την επίλυση ζητημάτων που αφορούν την κοινωνική συνοχή. Συζητήσαμε για όλα αυτά τα καίρια ζητήματα, για τις ενέργειες του υπουργείου αλλά και το πως θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε τις οικογένειες της επαρχίας και ειδικά όσες κατοικούν σε ακριτικές περιοχές, ώστε να μπορούν να δημιουργούν στον τόπο τους. Μετέφερα τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αυτές οι οικογένειες συζητήσαμε προτάσεις που θα μπορούσαν να συμβάλλουν ενεργά στην ενίσχυσή τους, αλλά και πως μπορούν να επωφεληθούν από τα υπάρχοντα προγράμματα στήριξης που εξαγγέλθηκαν».

1 σχόλιο:

  1. Επεράσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα
    Επεράσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News