Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου Σκύδρας (ΦΩΤΟ)


Δείτε το μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου:

Με τις ευλογίες της εκκλησίας μας ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά.

Ξεκίνησε το συναρπαστικό ταξίδι της μάθησης, κατά το οποίο δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές, ν αποκτήσουν γνώσεις, αρχές και αξίες, για να κατακτήσουν τους στόχους τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

Αγαπητά μου παιδιά, το ταξίδι της μάθησης  επιβάλλεται να γίνει με αγάπη και σεβασμό απέναντι σ όλους τους συμμαθητές σας.

Ο χώρος του σχολείου είναι, πρέπει να είναι χώρος αγαπημένος για όλα τα παιδιά, χώρος ελπίδας, αισιοδοξίας, χαράς, δημιουργίας, ενσυναίσθησης, συμπερίληψης. Στο σχολείο εκτός από την απόκτηση γνώσεων, δημιουργούνται ανθρώπινες σχέσεις και δυνατές φιλίες.

Στο σχολείο δεν χωρούν οι αποκλεισμοί, οι διαχωρισμοί, οι επιθέσεις, παρά μόνο η αγάπη και η αποδοχή όλων.

Επιπλέον είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά μας επιδεικνύουν αγάπη και τον δέοντα σεβασμό σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Στους εκπαιδευτικούς που έχουν το δύσκολο ρόλο της μετάδοσης των γνώσεων, αρχών κι αξιών σε παιδιά και εφήβους και στους γονείς που σε δύσκολα χρόνια κάνουν τα πάντα για ν ανοίξουν φτερά τα παιδιά τους.

Προσωπικά πιστεύω ότι η παιδεία και η μόρφωση είναι το μοναδικό ασφαλές,  διαχρονικό και πολύτιμο εφόδιο στη ζωή όλων μας, γι αυτό και καλώ όλους τους μαθητές μας να μην αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία που τους δίνεται.

Ως δημοτική αρχή Σκύδρας έχουμε τα θέματα της παιδείας και της εκπαίδευσης στις πρώτες προτεραιότητες μας και αυτό γίνεται αντιληπτό βλέποντας τα σχολεία μας και τις επιλογές μας.

Σήμερα συγκινήθηκα πραγματικά από τα τιμητικά λόγια και σχόλια που εισπράξαμε, οι συνεργάτες μου κι εγώ, σε όλα τα σχολεία που παραβρεθήκαμε για τον αγιασμό.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές για την όμορφη και αποτελεσματική συνεργασία.

Θέλω να τους ευχαριστήσω όλες και όλους για τα τιμητικά τους λόγια, για την αγάπη τους..

Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε όλοι μαζί με τελικό ζητούμενο να αποδώσουμε στην κοινωνία καλύτερους ανθρώπους, ανθρώπους με αξίες, αρχές και γνώσεις!

Αγαπημένα μου παιδιά, ανοίξτε τα φτερά σας κι εμείς θα είμαστε πάντα εδώ για να σας στηρίζουμε και να σας αγαπάμε!

Καλή, ευλογημένη, χαρούμενη, δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!













 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News